Kdo je moški, ki je v angleškem Birminghamu z nožem sejal smrt?

slika je simbolna

V povezavi s krvavim pohodom z nožem v centru Birminghama, ki se je zgodil v nedeljo zjutraj, so s pomočjo posnetkov varnostno-nadzorne kamere uspeli aretirali 27-letnega moškega, piše Demokracija.

Črnec sejal smrt z nožem

Levičarski mediji dogodku, kjer so v petek zvečer, zabeležili kar sedem napadov z nožem, niso preveč naklonjeni. Prav tako dogodku niso namenili veliko časa. Je to zaradi tega, ker je napadalec črnec? Med krvavim divjanjem za katerega policija vztraja, da naj ne bi šlo za teroristični napad je življenje izgubil 23-letni moški. 32-letna ženska in 19-letni moški sta v kritičnem stanju, pet naključnih mimoidočih pa je utrpelo manj resne poškodbe.

S pomočjo posnetkov varnostno-nadzorne kamere uspeli aretirali 27-letnega moškega. Do odvzema prostosti moškemu, ki je osumljen umora in sedem poskusov umora, je prišlo potem, ko so se v mestu v roku 90-minut odvili napadi z nožem v kar štirih delih mestnega središča.

Lastnik bližnjega lokala Savvas Sfrantziz, ki je videl, kako je bila ženska zbodena v vrat, je napadalca opisal kot črnca v 20-ih letih, ki je bil oblečen v športno jopo s kapuco. Krvoločni moški je žensko zbodel večkrat zaporedoma, preden je odkorakal stran, je povedal in dodal, kako je ženska na ves glas kričala, da jo moški zabada z nožem. Vsi so mislili, da je prišlo do ropa, ker je okoli vratu imela ogrlico. “Napadalec ni izgledal zaskrbljen, ko se odšel od ženske, ki jo je zabodel.”

Osumljenega napadalca so priprli ob 4. uri na področju Selly Oak v Birminghamu, ki se nahaja slabih pet kilometrov stran od območja krvavega divjanja. Do hitrega prijetja je prišlo potem, ko je policija prijela kup odzivov na račun objavljenega posnetka napadalca, ki so ga posnele varnostno-nadzorne kamere. Kljub temu pa je bila policija deležna vrsto kritik, saj ta ni uspela ustaviti napadalca, ki je kar dve uri z nožem v roki divjal po mestu.

MD

Povezane objave

Tragedija! V helikopterski nesreči sta umrla predsednik Irana in njihov zunanji minister.

Nov preobrat pri izginotju male Danke. V avtu, ki naj bi jo povozil, niso našli njenih sledi

Šokantno odkritje. Brat, osumljenega za umor male Danke, v priporu ni umrl naravne smrti