Ker ne zna dobro slovensko ne more učiti svojega otroka. Za ministrico je pa dobra?

Emilija Stojmenova Duh, (zajem slike(

Kaj vse naplavlja kader ministrov in ministric Gibanja svoboda? Kot pravijo v Gibanju, je ministrica Emilija Stojmenova Duh strokovna in podkovana, a očitno ne obvlada dobro niti slovenskega jezika.

Ministrica sama priznava, da ne obvlada dobro jezika države katero zastopa

O tem, da se je Emilija Stojmenova Duh iz Makedonije preselila v Slovenijo, točneje v Maribor, ni nič takega. Tudi to ne, da ne obvlada ravno popolno slovenskega jezika, a v oči bode predvsem spoznanje, da je ta oseba postala ministrica v slovenski vladi.

Emilija je torej prva ministrica te vlade, ki jezika države v kateri živi ne obvlada povem dobro in še več, je prva ministrica, ki je v svoji pisarni na mizo, namesto slovenske, postavila kar mavrično zastavo skupine LGBT. Kaj takega si slovenska ministrica nebi smela privoščiti. Ministrica namreč predstavlja državo Slovenijo. In ne Makedonijo ali skupnosti LGBT, ampak le Slovenijo. 

Da je pri sedanji ministrici problem tudi jezik države v kateri živi, pa je tudi sama povedala v enem izmed prispevkov za oddajo Tarča na RTV, kjer so iskali ljudi, ki jim šola na daljavo ni ravno povšeči. In ena takih je bila očitno tudi sedanja ministrica, priseljena v Maribor, Emilija Stojmenova Duh.

Očitno imamo Mariborčani ministrico, ki ne obvlada niti jezika države, ki jo kot ministrica zastopa. Zato nebi bilo slabo, če bi Stojmenova Duh odšla, preden je postala ministrica  na kak tečaj slovenskega jezika. Tam bi jo v slovenščini zagotovo tudi naučili, kako se reče posameznim inštrumentom-

Smo pa za ministrico sami izbrskali nekaj imen slovenskih ljudskih glasbil, kot so recimo: glavnik, rog iz lubja, lončena piščal, trstenke,  žvegla, oprekelj, drumlica, raglja, lončeni bas. Če pa bo, kot ministrica imela dovolj časa, pa ji prilagamo tudi link, spletnega naslova ucilnice.arnes.si, kjer si svoje obzorje znanja slovenskega jezika in poimenovanja inštrumentov lahko še razširi. 

 

Povezane objave

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

2 komentarja

Aljosa Fux 11. 06. 2022 - 9:26
Tudi vas (e-Maribor) bi lahko kdo malo poducil pravilnega pravopisa, nebi se pise narazen recimo, da ne zgubljam besed o nepravilno postavljenih in manjkajocih vejicah.
marker 11. 06. 2022 - 14:03
Ko ni nobenega pametnega protiargumenta, se pa začne s postavljanjem vejic in pik. Tipično levičarsko.
Dodaj komentar