Ko se pred kamerami sporečeta Jani prednik (SD) in Dominika Švarc Pipan (SD)

Jani Prednik in Dominika Švarc Pipan

Na seji komisije za nadzor javnih financ, kjer ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan pojasnjuje podrobnosti spornega nakupa stavbe na Litijski cesti v Ljubljani, sta se sporekla ministrica v odstopu in vodja poslancev SD Jani Prednik. 

Ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan je na seji državnozborske komisije za nadzor javnih financ (KNJF) pojasnjevala podrobnosti spornega nakupa sodne stavbe na Litijski cesti v Ljubljani, za katero je ministrstvo za pravosodje odštelo 7,7 milijona evrov. Piše portal N1.

Vodja poslanske skupine SD je bil oster. Dejal je, da se kot član SD, katere članica je tudi Švarc Pipan, zaradi afere sodna stavba počuti neprijetno. Ob tem je dodal, da se ministrica v tej zgodbi prikazuje kot neki pozitiven lik, čeprav je podpisala pogodbo, na katero pada sum korupcije. “Zdi se mi, da je ministrica za pravosodje kot neka Esmeralda, ki je po letu in pol na ministrstvu končno spregledala. Ne vem, ali je prej sploh ni bilo na ministrstvu. Vsi mi imamo ničelno toleranco do korupcije, verjamem, da tudi ministrica. Dejstvo pa je, da se s prstom kaže vse povprek, kdo je kriv,” je dejal Prednik.

Prednik je dejal, da ga čudi, da je ministrica, ki je vešča prava, sploh podpisala tako pogodbo.

Seveda se je ministrica branila na vse pretege in Prednikove navedbe označila kot grde insinuacije, še posebej pa je bila kritična do njegovih navedb, da je sama ena od glavnih osumljenk v kriminalistični preiskavi. “Od kje Janiju Predniku takšne informacije? Če jim ima, potem je to zelo problematično. Kot je znano meni, trenutno šele poteka zbiranje informacij, predkazenski postopek pa še ne. Statusa osumljenke nimam,” je poudarila ministrica za pravosodje.

Tako je ko se udarita med seboj dva člana iste stranke. Bo Dominika Švarc Pipan proti predniku celo vložila tožbo? Pri levičarjih je pač vse mogoče!

video, vir: RTV Slovenija

Povezane objave

V Brežicah so se krajani in župan Molan, uprli notranjemu ministru Poklukarju

Golobovo pomladno “darilo”? Podražila se bo oskrba v domovih starejših!

Kolumna, Tim Rauter: “Jasno je, da se vladna ladja potaplja!”

2 komentarja

Manc Manx 7. 02. 2024 - 12:18
Ha ha ha.Sd ce boste nadeljevali s to vlado se naprej naslednje volitve niste vec v parlamentu.Kar bi bilo po moje najboljše.Zapomnite si moje besede.Je pa na vas SD.
Darinka 8. 02. 2024 - 6:37
Veš Manc Manx nič ni na njih. Vse je na Golobiču, Kučanu se pravi stricem iz ozadja. Malo soodloča tudi svoboda. Pleše Fajonova rock in ča ča ča,dokler si nog ne zavozlja.
Dodaj komentar