Kolumnist Dnevnika Hladnik – Milharčič talibane primerja s Slovenci?

zajem zaslona, RTV SLO

Talibani po zavzetju Kabula obljubili splošno amnestijo vsem, ki so kakorkoli sodelovali z zahodnimi silami. Kolumnist Dnevnika Hladnik Milharčič talibane primerja s Slovenci.

Kolumnist Dnevnika Hladnik Milharčič talibane primerja s Slovenci?

Medtem ko kolumnist Dnevnika Ervin Hladnik Milharčič na RTVS talibane enačil s punk-rockerji islama, položaja tamkajšnjih žensk pa niti ne problematizira – poleg tega pa v svoji kolumni talibane primerja s Slovenci – češ da nas z njimi veže veliko več, kot bi si mislili na prvi pogled, tuji mediji poročajo o tem, da so danes talibanski borci v Afganistanu, ko so od hiše do hiše iskali novinarja nemškega medija Deutsche Welle, ustrelili in ubili njegovega sorodnika. Piše portal Nova24TV.

“Naš vzor je bil ameriški vojak v škornjih na letališču v Kabulu. Po njem smo ukrojili uniformo slovenskega vojaka, izmerili kaliber njegovega orožja, izbrali model sončnih očal in škornje za vojno v puščavi. Talibana v natikačih smo razumeli kot okoliščinam neprimerno oblečenega nasprotnika. Zdaj je čas, da to razglasimo za nesporazum in začnemo zidati mostove. S talibani nas veže veliko več, kot bi si mislili na prvi pogled,” je v kolumni Dnevnika zapisal Ervin Hladnik Milharčič ter nadaljeval s pojasnjevanjem, da so se talibani pravzaprav zgledovali po nas, ki smo ravno tako v tednu dni osvobodili državo. “Samo potrkali smo na vrata vojašnic in so stisnili rep med noge,” je pripomnil in s tem namignil, da se pravzaprav za osamosvojitev niti nismo borili.

Ob  zapisanem nas res zanima, odkod se jemljejo ti silno pametni kolumnisti.

P.M.

Povezane objave

Tak luksuz pa si je privoščila predsednica države za počitnice.

Narod strada, država v razsulu, predsednik vlade pa z ljubico na “morčku”?

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.