Luka Mesec vrgel puško v koruzo. Ne bo več vodil Levice?

Luka Mesec, zajem slike POP TV

Eden najslabših ministrov te vlade Luka Mesec, tudi med svojimi člani ni več popularen. Iz slabega rezultata, ki jih je dobil na kongresu svoje stranke, je končno razbral, da se lahko poslovi z mesta predsednika oziroma koordinatorja.

Prvi del izbora novega vodstva v stranki Levica je zaključen in glede na rezultat na kongresu trenutni minister za delo, družino in socialne zadeve ter koordinator stranke Luka Mesec najbrž ne bo več kandidat za vodenje stranke, je povedal. Iz rezultatov je razbral nezaupnico, zato bo na mizo dal vprašanje, ali hočejo, da še kandidira. Zanimivo je, da je v Levici zmagala tista najbolj radikalna opcija. Piše portal Žurnal24!

Kot je Kordiš danes pojasnil, mora po njegovem mnenju “moderna leva stranka delovati kot široka politična domovina za vse odtenke rdeče”. Dodal je, da so se na vstop v vlado in prevzem ministrskih mest prilagodili v “omejenem obsegu”. 

Na glasovanju skrajne in potencialno zunaj ustavne stranke naj bi Miha Kordiš prejel 357 glasov, Nataša Sukić 348, Asta Vrečko 320 in Luka Mesec, na zadnjem mestu, le 313 glasov.

Povezane objave

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

1 komentar

Gorvel 22. 06. 2023 - 18:07
Po nesposobnosti se naj postavijo v vrsto za Mescem.
Dodaj komentar