Mariborski kriminalist, ki naj bi moral skrbeti za svoj ugled, v nečednih poslih?

PU Maribor, slika Maribor24

V uredništvo portala e-maribor.si smo prejeli insajderske informacije, iz katerih je jasno razvidno, da bi morali nekateri kriminalisti iz Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor, ki že več kot desetletje mrzlično in fanatično preganjajo nekdanjega mariborskega župana, najprej počistiti pred lastnim pragom.

Zgodba, ki smo jo dobili v naše uredništvo na je prvi pogled povsem običajna. A gre pri tej zgodbi za kriminalista, ki bi moral skrbeti za svoj ugled, tudi zato, ker je sam dolga leta preganjal človeka, kateremu so očitali nečedne posle.

V naše uredništvo smo prejeli zapise in dokumente, ki enega izmed kriminalistov mariborske policije močno obremenjujejo početja nečednih, oziroma, kot kaže, morebiti celo nezakonitih dejavnosti, ki bi morale močno zanimati notranjo varnostno službo na PU Maribor? Gre za kriminalista R.U. (ime znano uredništvu), ki že več let deluje kot preiskovalec v skupini za odkrivanje korupcije na Policijski upravi Maribor, kjer sta tudi kriminalista K.Z. in G.A., javnosti tudi poznana kot glavna preiskovalca zoper nekdanjega župana Maribora Franca Kanglerja.

Tako smo prejeli fotokopijo originalnega dokumenta odstopne izjave iz sindikata policistov Slovenije, katero bi naj po navedbah insajderjev sestavil omenjeni kriminalist U.R., odstopil pa bi naj zaradi nezadovoljstva z delom sindikata pri zastopanju pravic delavcev iz njegovega področja dela. Kot enega od razlogov je navedel nedopustnost, da se na vodilna mesta MNZ in GPU kadrujejo osebe z obsežno kriminalno kariero, ki vidno zlorabljajo svoj položaj v korist vladajoče politične stranke, z namenom seznanitve s predkazenskimi postopki, ki tečejo zoper njih in vplivanja na potek postopkov. Ni težko ugotoviti, da je odstopna izjava spisana v času vlade Janez Janše, v letih 2020-2022, navedena oseba s kriminalno preteklostjo pa je mišljen prav Kangler. 

Ampak dotični kriminalist, kot kaže, le ni tako poln policijske strokovnosti, etike, morale in integritete, kot se v odstopni izjavi predstavlja. Dokumenti, ki smo jih nadalje prejeli, ga postavljajo v neprijeten položaj, saj izkazujejo tudi njegovo drugo plat.

Dne 11.11.2023 ob 10.44 uri je na svojem Facebook profilu objavil zapis, ki ga je označil kot javnega, dostopnega vsakomur, v njem pa opisuje kalvarijo pri nakupu osebnega avtomobila. Navaja namreč, da je na nagovarjanje znanca/prijatelja Trusk Dražena, lastnika avtohiše D-Store iz Celja, pri njem kupil osebni avtomobil VW, za katerega pa je v nadaljevanju ugotovil, da ima številne pomanjkljivosti in poškodbe, s katerimi pa g. Trusk ni seznanil, posledično s tem je oškodovan, ogoljufan. V zapisu kriminalist opozarja, da je treba biti previden pri nakupu vozil pri Trusku, saj nikomur ne želi podobne izkušnje.

(Klik na sliko:)

Zelo zanimivi pa so komentarji pod njegovim zapisom. Pri pregledu le teh ugotovimo, da kontaktira z javnosti dobro znanim Anisom Ličino, ki kriminalista v dopisovanju opozarja, da vsak prej avto preveri, preden ga kupi. Ta mu odgovarja, da to od prijatelja, ki ga poznaš 15 let in mu narediš nešteto uslug, ne pričakuješ. Vpraša Ličino, koliko vozil je že kupil, Ta mu dogovori, da že 20 let dela z avtomobili in jih 200 na leto proda. (FURS kje si?)

Ob jasno izraženih namenih, ki jih je omenjeni  kriminalist zapisal v komentarjih, se je za vprašati, kakšne usluge lahko počne nek kriminalist nekemu direktorju avtohiše v Celju, donedavnemu prijatelju? Zastrašujoče je pomisliti, kakšne usluge lahko kriminalist nudi takšnim osebam! Komunikacija z Anisom Ličino je lahko en takšnih indicev.

Predlagamo odgovornim na PU Maribor, da resno preverijo informacije, ki smo jih pridobili in objavili, mogoče jim bo policijsko informacijski varnostni sistem razkril nekaj, kar ni v skladu z doktrino delovanja policije v primeru omenjenega kriminalista.  

Tudi ob izjavi Ličine, da letno proda ca. 200 vozil, bi tudi FURS imel kaj početi? Če le, tudi-ta (tudi) ni politično (beri) levo usmerjen.

Povezane objave

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

1 komentar

Čunga Lunga 15. 11. 2023 - 11:18
In kdo naj bi ga preiskoval? Šef od katerega ima znanja in izkušnje ?? Saj je lepo povedano,da gre za politično združbo.
Dodaj komentar