Ministrica za zdravje pridno zapravlja naš denar. Najela agencijo za 111 evrov na uro!

Valentina Prevolnik Rupel, slika Maribor24

Po tem ko zdravniki še vedno stavkajo, ministrica za zdravje zapravlja davkoplačevalski denar in je najela agencijo, ki ji bo pomagala pri javnem nastopanju.

Ministrstvo za zdravje je za pomoč pri oblikovanju medijske podobe najelo zunanjega izvajalca, agencijo Propiar. Kot je dejala ministrica Valentina Prevolnik Rupel, je šlo za javni razpis, kjer so v skladu z zakonom izbrali najcenejšega ponudnika. Piše Delo.

Agencija jim bo, nudila storitve pri oblikovanju sporočil za javnost. a v oči bode predvsem podatek, da je ministrica najela agencijo brez javnega razpisa. Le na podlagi treh ponudb je bila izbrana agencija Propiar Pogodba je bila sklenjena za obdobje od 4. januarja 2024 do 26. decembra 2024. Na današnji dan je bilo po pogodbi izplačanih 5.010,54 evrov (z davkom). Pogodbena cena na uro znaša 111,00 evrov brez davka oziroma 135,42 evrov z davkom, do višine 48.751,20 evrov (z davkom). Obračunale se bodo namreč samo dejansko opravljene storitve.

Ali bo to ministrici sploh kaj pomagalo, oziroma, ali se bo do konca mandata naučila javnega nastopanja, pa je drugo vprašanje.

Povezane objave

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?