To je stranka SD! Na čelu gospodarske sekcije te stranke, človek s podjetjem v “davčni oazi”?

Tanja Fajon, fotomontaža - Demokracija

Zapis Tanje Fajon, da je na čelo gospodarske sekcije SD povabila enega najbogatejših Slovencev, s podjetjem v “davčni oazi” Sandija češka, zagotovo sodi v rubriko “Saj ni res, pa je”!

Z stranko SD je car tisti, ki ima podjetje v “davčni oazi”?

Kakšno sprenevedanje Tanje Fajon “Stranka SD zahteva pravično Evropo brez davčnih oaz in utaj,” je v enem od preteklih zapisov na družbenem omrežju zapisala sama, a potem k sodelovanju povabila Sandija Češka, ki je na njeno pobudo prevzel vodenje gospodarske politike Socialnih demokratov. Kako ironično tudi za Tanjo, ki , je sklenila sodelovati s človekom, znanim po svojih selitvah podjetij v različne države z davčno ugodnim okoljem, namen tega pa je jasen vsem. In dokler nekateri v tem primeru posumimo na izogibanje plačevanju davkom, Tanja Fajon temu pravi “etična ekonomija”.

Sandi Češko, je svoje podjetje najprej preselil na Nizozemsko, ki je leta nazaj veljala za davčna ugodno okolje za velike mednarodne koncerne, z namenom “zaslužiti več in plačati manj ali nič”.  Kasneje pa je lastništvo nizozemske družbe Studio Moderna Founders I B. V. prenesel na ciprsko (družba Kanatol Holdings Limited s sedežem v Nikoziji), ki je še vedno evropski, vendar je tam davčni režim ugodnejši, kot v drugih državah, zaradi davčne tajnosti pa se skrivajo lastniki podjetij in nepremičnin. “To je poslovna poteza. Ciper sicer ni davčna oaza, a ima izredno ugodno davčno okolje.” piše portal Nova24TV

Tako gospodarstvo razumejo pri Socialnih demokratih. Pa mogoče bi Tanja zastonj dobila še Cosmodisk.

Povezane objave

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

Ministrstvo za zdravje ustavilo prenovo UKC Ljubljana, še več, podrli bodo, kar so zgradili?