Na POP TV so se opravičili zaradi izbrisa križa s cerkve na blejskem otoku?

zajem zaslona 24UR

Včeraj se je med (ne boste verjeli) vremensko napovedjo, pojavila slika našega bisera, blejskega otoka z eno napako, zabrisanim križem na strehi cerkve. POP TV je zapisal opravičilo!

Opravičilo televizije POP TV

Na POP TV-ju so se za napako opravičili: “V uredništvo nas je poklical gledalec, ki je opazil, da smo sinoči v vremenski napovedi objavili fotografijo Blejskega otoka, na katerem stoji Cerkev Marijinega vnebovzetja, s katere pa je avtor očitno pobrisal oba križa, česar žal nismo opazili. V vremenski napovedi vsak dan objavimo fotografije gledalcev, objavili smo že veliko cerkva, križev pa nikoli nismo in tudi ne bomo brisali, zato se od tovrstnih manipulacij v celoti distanciramo. Vsem, ki jih je objava prizadela, se iskreno opravičujemo. V prihodnje bomo še bolj pozorni.”

Do kakšnih manipulacij prihaja sicer ne vemo a tovrstno početje je skrajno žaljivo do kristjanov in posega v ustavno pravico do svobodne izbire krščanske vere. Opravičilo je pri tej zadevi na mestu, a dvomimo v odkritosrčnost omenjene televizije.

PM

Povezane objave

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

Ministrstvo za zdravje ustavilo prenovo UKC Ljubljana, še več, podrli bodo, kar so zgradili?