(Ne)kulturnika, ki sta se slačila pred ministrstvom vsak mesec dobita 2500 evrov!

slika: Twitter

Kulturno ministrstvo je v zadnjem času pogosta žrtev nesmiselnih protestniških kulturniških inštalacij privilegiranih kulturnikov. Vandalistično grafitiranje, norčevanje iz narodne noše in slačenje je le nekaj cvetk, ki si jih je privoščila slovenska kulturniška srenja. Piše Nova24TV.

Prvorazredna (ne)kulturnika prejemata 2500 evrov plače

“Ta dva, ki sta se slekla, Katarina Stegnar in Primož Bezjak. Slučajno te ljudi zelo dobro poznam. Živim z Barbaro Drnač, ki je videla največ plesnih predstav med živečimi Slovenci. Ona dva nista samozaposlena, ona dva sta redno zaposlena v Mladinskem gledališču v Ljubljani. Sedaj v času korona krize, je država kljub temu dala denar za program gledališčem in oba dobivata plačo 2500 evrov mesečno. Ona dva nimata nobenega razloga za protest,” je razkrinkal “jezna kulturnika” v oddaji Kdo vam laže dolgoletni novinar Bojan Požar.

 Po podatkih Erarja je Slovensko mladinsko gledališče, kjer sta zaposlena oba “slačiprotestnika” od leta 2003 prejelo 44.159.281,02 evrov, le v mandatu trenutne vlade več kot 490 tisoč evrov.

Zakaj torej onadva protestirata?

MG


Povezane objave

Saj ni res pa je. Je parkirišče v Piranu res najdražje na svetu?

Tak luksuz pa si je privoščila predsednica države za počitnice.

Narod strada, država v razsulu, predsednik vlade pa z ljubico na “morčku”?