Neverjetno: Fištravec in Žula oproščena vseh obtožb

Domnevno sporne zaposlitve očitno niso bile sporne

Obtožnica je Andreja Fištravca in Marka Žulo bremenila, da sta v nasprotju s predpisi omogočila zaposlitev Igorja Petelina in Patricije Jankovič v letih 2013 in 2014. Ta naj bi delo opravljala drugje kot pa na delovnih mestih, za katera sta bila zaposlena. Ob tem naj bi obtožena s sklenitvijo podjemne pogodbe Petelinu omogočila za 500 evrov višji mesečni dohodek.

Tožilka je sicer v zaključni besedi je izrazila prepričanje, da so obema očitana dejanja v celoti dokazana. Nekdanji župan in direktor mestne uprave naj bi v času zmanjševanja obsega zaposlenih v javni upravi s predhodno zaposlitvijo izigrala tako Zakon o uravnoteženju javnih financ kot Zakon o delovnih razmerjih. S tem naj bi omenjenima zaposlenima priskrbela nepremoženjsko in tudi premoženjsko korist.

A je sodišče verjelo obrambi, da naj nebi bilo dokazov, da bi Fištravec in Žula storila očitana kazniva dejanja. Oba naj bi delovala z željo po izboljšanju stanja na občini, ob tem pa spomnila, da oba zaposlena z zaposlitvama nista ničesar pridobila. Petelin je bil namreč pred prihodom na občino zaposlen v zasebnem podjetju in tam prejemal višjo plačo kot jo je na občini.

Sodba še ni pravnomočna. Tožilka je že napovedala pritožbo na višje sodišče.

M.G.

Povezane objave

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Tu so podrobnosti streljanja iz občine Oplotnica