Novi minister za zdravje je postal Janez Poklukar!

Predsednik vlade Janez Janša in minister Janez Poklukar

Poslanci so na izredni seji odločali o tem, ali bo Janez Poklukar postal novi zdravstveni minister. Poslanci so Poklukarja potrdili z 50. glasovi.

JANEZ POKLUKAR NOVI MINISTER

V državnem zboru odločajo o imenovanju novega ministra za zdravje, predsednik vlade je za to mesto predlagal dozdajšnjega direktorja ljubljanskega kliničnega centra Janeza Poklukarja. Poleg koalicijskih poslancev so zanj glasovali tudi poslanci SNS, DeSUS-a, v SAB-u pa imenovanju niso nasprotovali.

V predstavitvah stališč so v SDS-u, SMC-ju in NSi-ju poudarili njegovo poznavanje zdravstvenega sistema in izkušnje s kriznim vodenjem. Med nalogami, ki ga čakajo na čelu ministrstva, so med drugim našteli obvladovanje epidemije in krajšanje čakalnih dob. V predstavitvi poslanskega stališča SDS-a je poslanka Anja Bah Žibert povzela tudi nekaj ocen različnih organizacij s področja zdravstva o Poklukarjevem dobrem poznavanjem sistema. “Ne gre le za besede, gre za dejanja, izkazana v uspešnih zgodbah,” je ob tem poudarila poslanka in med drugim navedla uspešno končano sanacijo jeseniške bolnišnice v času Poklukarjevega mandata.

[color-box color=”blue”] Med izzivi, ki ga čakajo na čelu zdravstvenega resorja, je Bah Žibertova med drugim izpostavila reševanje nakopičenih številnih sistemskih težav in infrastrukturnih zaostankov ter spopadanje s čakalnimi vrstami ob kadrovski podhranjenosti ministrstva za zdravje, ki ima “vse prej kot optimalno zasedbo”.[/color-box]

Janez Poklukar je dobil 50. glasov.

PM

Povezane objave

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

Ministrstvo za zdravje ustavilo prenovo UKC Ljubljana, še več, podrli bodo, kar so zgradili?