Ob vznožju Pohorja novi kolesarski poligon

Kolesarski poligon pod Pohorjem. (foto: marprom)

Ob vznožju Mariborskega Pohorja je po novem na voljo kolesarski poligon z okoli 300 metrov dolgo asfaltno progo. Gre za prvi tak stalen poligon v Mariboru, namenjen predvsem otrokom in mladim, skupaj z otroškimi igrali pa je pod Pohorjem nastal manjši športni park, v katerem lahko mladi obiskovalci aktivno preživljajo prosti čas.

Pump track poligon omogoča razgibane vožnje z manjšimi skoki in je primeren tudi za učenje kolesarskih veščin. Na tej lokaciji pri spodnji postaji gondole je bil urejen že leta 2016, a je doslej tam bila zemeljska vozna površina. Zdaj so se odločili krožno progo preurediti in jo asfaltirati. Ob tem izvajalci obiskovalce pozivajo, da se iz varnostnih razlogov pri vožnjah opremijo z ustrezno zaščitno opremo. Poligon je postavilo podjetje Marprom.

Novost je tudi podaljšana gostinska terasa v bližnjem baru, tako da bodo starši imeli neposreden pogled na poligon in svoje malčke, v bližini poligona pa je zrasla še nova servisna točka za kolesa, ki bo glede na število kolesarjev na Mariborskem Pohorju, kjer je v letošnji poletni sezoni dobro obiskan tudi Bike park, gotovo dobrodošla pridobitev.

M. B.


Povezane objave

Mariborski gasilci praznujejo. Sredi mesta pa se obeta prava mariborska čaga!

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?