Občina Maribor zaradi kopališča Pristan, skozi okno vrgla 1.4 milijona evrov?

skika: MBreport

Mariborska občina ugotavlja, da je pri prenovi srednjega bazena v Pristanu šlo narobe vse, kar je narobe lahko šlo.

Je občina skozi okno vrgla 1.4 milijone evra?

To so na MOM ugotovili šele sedaj, a kdo je odgovoren za to šlamastiko )še) ne vedo. Srednji bazen Kopališča Pristan, ki je zaprt že vse od leta 2014, kopalcev ne bo sprejel še najmanj sedem mesecev, pa še to le v primeru, če se bo izkazalo, da je objekt sploh statično stabilen in ga je mogoče sanirati, so sporočili predstavniki mariborske občine in Športnih objektov Maribor.  Dosedanji vložek v sanacijo, je bil že skoraj 1,4 milijona evrov.

Na tapeti so se tako znašli odgovorni nadzornik Bojan KrajtnerBreda Petrovič, v uradu za šport zadolžena za investicijo, ter projektantki Polona Lipičnik in Mateja Katrašnik iz Arhiteze, podizvajalca na razpisu izbranega izvajalca, družbe MarkoMark Nival. To je tista, od Arsenoviča prijateljska družba, ki gradila tudi famozni vrtec Pekre.

Sicer pa obnova sega v leto 2017 v čas Andreja Fištravca. Takrat za ta projekt sploh ni bila izdelana projektna naloga, od projektantov niso bile zahtevane nobene reference za tovrstne objekte, od izvajalcev pa napačne, pa čeprav gre v tem primeru za zahtevno rekonstrukcijo gradbeno-inženirskega objekta. Projekti tudi niso imeli ustreznih sestavin načrtov, statični izračun je bil narejen le za bazensko ploščad, na pa tudi za celoten bazen, načrtovane niso bile niti strojne inštalacije niti tehnologija za čiščenje bazena, projekt pa se je, ko so med deli ugotovili, da rešitve niso ustrezne.

Medtem, ko se Arsenovič hvali o megalomanskih načrtih in novih objektih, pa občina ni zmožna urediti niti popravila enega bazena! Žalostno!

MG


Povezane objave

Veselo in prijateljsko vzdušje na srečanju Podravske regije SDS v Račah

Razgrajal po trgovini in se podelal. Policisti so ga odpeljali

Najprej je kolesaril proti Janševi vladi, ga zmerjal s pošastjo, sedaj pod Golobov vlado pa joka?