Od odra na Dravi ostale le še kletke, ki so nevarne za živali in ljudi!

foto: Maribor24

Nelegalna gradnja, ki si jo je privoščila Mestna občina Maribor še vedno buri duhove

Sedaj je še slabše, kot je bilo prej

V času prejšnjega župana fištravca so na Mestni občini Maribor trdili, da za postavitev konstrukcije gradbeno dovoljenje ni potrebno, saj se konstrukcija ne drži kopnega, a je ministrstvo za okolje in prostor pritrdilo inšpektorju. Kaj pa bo sedaj naredila občina pod novim vodstvom? Ali bo občina sprožila še spor na upravnem sodišču? Očitno se župan Arsenovič glede tega še ni izjasnil, saj kot pravijo na občini, “se vodstvo o tem še usklajuje”. Upajmo samo, da se ne bo usklajevalo do naslednjega županskega mandata.

Odra na Dravi torej ni več, ostale pa so kovinske kletke, nameščene na stebrih. To pa pomeni za ptice veliko nevarnost, saj se price in druge živali v reki v to kletko lahko ujamejo. Kletke naj bi bile sicer narejene tako, da so spodaj odprte, kar pomeni, da lahko ptice, denimo race potapljavke izplavajo na površje v kletki,” pravi Tilen Basle z Društva za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije. A ko  se želi ptica rešiti iz kletke, se lahko zagozdi. “Dobro bi bilo, da bi to rešili kako drugače, denimo zaprli kletke še s spodnje strani,” pravi Basle. Sicer naj bi bil namen kletk prav nasproten, pred konicami stebrov naj bi ščitile ljudi in živali. A očitno dosegajo drugačen učinek.

foto: Maribor24

Da so žičnate kletke nevarne, opozarjajo tudi kajakaši, ki ta zaliv uporabljajo za pristajanje in se pri tem zapletejo v kletke. In kako bodo odgovorni ukrepali? Dobro bi bilo, da bi se tudi župan kdaj pa kdaj sprehodil po Lentu in se na lastne oči prepričal o motečih kletkah, ne samo za živali, ampak tudi za ljudi. Ga bomo povprašali o tem, ko se vrne iz smučanja.

M.G.

 

Povezane objave

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Tu so podrobnosti streljanja iz občine Oplotnica

Na družbenem omrežju je završalo. V streljanju v Oplotnici je bil ubit Zlatko.