Odkod je bilo največ vnosa koronavirusa v Slovenijo?

koronavirus slovenija okuženost

Vse okužbe, ki so prišle v “varno” državo Slovenijo so prišle iz Bosne, Srbije in Kosova. zato je še toliko večja nevarnost Hrvaška, kamor veliko Slovencev odpotuje na dopust.

Največ uvoza koronavirusa v Slovenijo iz juga

Na novinarski konferenci je Jelko Kacin poudaril, da je največ vnosa koronavirusa v našo državo prišlo iz Bosne in Hercegovine. Kar  15 “uvoženih” primerov imamo. Tam skokovito narašča število okužb. Iz Severne Makedonije imamo v Sloveniji le en uvožen primer. V Srbiji so zadeve zelo zanimive, saj je bilo na nogometni tekmi prisotnih na 10.000 ljudi. Zdi pa se da je okužb v Srbiji mnogo več. Prav tako je bilo vsaj 16 “uvozov” koronavirusa v Slovenijo. V Črni Gori je okužb prav tako več. Prav tako imajo črnogorci “uvoz” koronavirusa iz Srbije. Precejšen skok je tudi na Kosovu. A so podatki tudi tam verjetno zavajajaoči. iz Kosova imamo Slovenci 6 “uvozov” koronavirusa.

Skupaj je imela Slovenija v tem mesecu 44 vnosov koronavirusa iz tujine. 16 iz Srbije, 15 iz Borne in Hercegovine, 6 iz Kosova, ter po enega iz Severne Makedonije, Rusije, Kazahstana, Švedske, ZDA, Hrvaške in Avstrije.

MG


Povezane objave

Naši šampionki, Niki Križnar finski organizatorji niso zavrteli Zdravljice! (video)

Vlada ob vzpostavitvi novega azilnega doma v Središču ob Dravi ni obvestila nikogar!

SRAMOTA! V Medvodah vabilo na “kafansko veče”, kar v tujem jeziku? Kaj pravi zakon?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več