Pa smo dobili nov obraz? Čeferin leta 2027 ne bo več kandidiral za predsednika UEFA

slika: twitter

Aleksander Čeferin, ki presenetil in sporočil, da leta 2027 ne bo kandidiral za nov, četrti mandat predsednika krovne evropske nogometne zveze Uefe.

Aleksander Čeferin je po četrtkovem rednem letnem kongresu v Parizu kljub pričakovani potrditvi sprememb Uefinega statuta, ki bi mu to omogočila, nepričakovano sporočil, da leta 2027 ne bo še četrtič kandidiral za predsednika najbogatejše športne organizacije na svetu. Piše Sportklub.

Povedal je, da se je tako odločil že pred šestimi meseci. Če je temu res tako, potem je v časih, ko je tudi sam večkrat poudaril pomen enotnosti evropskega nogometa, vanj brez potrebe vnesel dodaten nemir.

Se je zato odločil, ker bi ga rada tranzicijska levica rada imela, kot naslednjega kandidata “novega obraza” v slovenski politiki? V času vlade Janeza Janše se je večkrat odkrito vmešaval v politiko, čeprav je to na UEFI prepovedano. Tudi letos je pokazal, da je “skladen” z ljudmi, ki trenutno vodijo to državo, pa čeprav v propad.

In čeprav se Čeferinu mandat na UEFI izteče leta 2027, redne parlamentarne volitve, (če ne bo Golob prej vrgel puške v koruzo) pa bodo leta 2026, ni rečeno, da bi zadnji hip ugledali Čeferinov obraz.

Povezane objave

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

2 komentarja

Dado 9. 02. 2024 - 4:22
No, če se pa to uresniči, potem bo pa bolje, da vaš "bog" raje niti ne kandidira... :) Ker bi bil poraz tako zelo hud...
GottTag QuelleAmeise 9. 02. 2024 - 15:10
Biti direktor in upravljati UEFO, GEN-i,... kamor milijoni/milijarde letijo same od sebe od naivnih, primitivnih in motenih osebkov, lahko počne tudi metla ali sekret školjka. Bogataška diktatura zna na račun naivnih davkoplačevalcev poskrbeti le zase in to je tudi njihov edini namen.
Dodaj komentar