Planiška draginja! Poglejte te zasoljene cene hrane in pijače v Planici.

slika: Planica.si

Enega največjih športnih dogodkov v Sloveniji so zasenčile visoke cene tako vstopnic, kot tudi gostinske ponudbe. Ljudi v Planici je le za peščico.

 V treh tekmovalnih dneh so v Planici zaenkrat našteli 14.500 obiskov, v kar so všteti tudi novinarji, tehniki, prostovoljci … To pa je daleč od številk, ki bi jih prvenstvo dnevno ‘moralo’ doseči, da bi organizatorji lahko računali na izpolnitev visokih ciljev glede obiska. Ta je znašal okoli 120 tisoč gledalcev. Slovence pa niso odgnali slabi rezultati naših športnikov, ampak precej drage cene vstopnic.

A, kot piše portal N1, tudi pri hrani in pijači, ki jo ponujajo v Planici ni nič drugače. Obiskovalci imajo občutek, kot da so, (po cenah sodeč) sredi Dunaja.  3,5 evra boste morali odšteti za pol litra vode v plastenki, pol litra piva stane pet evrov, šilce žganja se začne pri petih evrih, četrt litra kuhančka stane 5.5 evra. Kavo lahko pijete od dva evra dalje, za čaj pa boste odšteli 3 evre.

Najbolj pa so navite cene hrane. Za krompirček (pomfri) boste za porcijo odšteli 5.5 evra, za jabolčni zavitek pa neverjetnih 7 evrov (ne za kilogram, za kos). Za priljubljeni hot dog boste odšteli neverjetnih osem evrov, z burgerje pa kar od 12 do 13 evrov. Tudi goveji golaž stane toliko. Kot piše portal N1 pa nič ceneje ni v medijskem središču v Kranjski gori, kjer dnevni obrok stane kar 17 evrov.

Kot je zapisal novinar Bojan Požar ob zasoljenih cenah, pomembno je, da imajo eni politiki in njihove spremljevalke nove bunde.

Povezane objave

Levičarski napad na Vaska Simonitija, zaradi raperja Zlatka

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

7 komentarjev

marker 25. 02. 2023 - 7:07
Koga pa zanima tek in biatlon? Nikogar. Zanima samo medije, da imajo mašilo za svoje nezanimive tv programe. Še zastonj ga ne bi šel gledat, za tako zasoljeno ceno pa še manj. Ob takih visokih cenah so se potencialni obiskovalci Planici odpovedali in jih še tako znižanje cen vstopnine, ne bo več prepričalo. Vse tiste, ki so določili tako visoke cene vstopnic in hotelskih storitev v času planiških prireditev, bi morali takoj odstaviti.
Pepe Vasjebe 26. 02. 2023 - 5:17
Odstaviti skupaj s taubi politiko, ki jih je nastavila. Samo en izraz je dovolj dober zanje, mislim za organizatorje in njihove taubi botre, fonetično zapisan, ampak vsi vemo kaj je to: šajze!
radames 25. 02. 2023 - 10:38
Tisti, ki jedo v medijskem središču, imajo vsaj dnevnice. Gledalci jih nimajo! Hvala Bogu, da sem v penziji in mi ni treba več v Planico!
Gren 25. 02. 2023 - 20:27
Komunisti bodo v VIP ŠOTORU SPET HODILI PO PRŠUTU IN KOZLALI VSE VPREK
Pepe Vasjebe 26. 02. 2023 - 5:20
Pa po bunde so tudi prišli, pa niso bund dobili samo taubi-komunajzarji ampak tudi njihove priležnice ali konkibune kot se menda bolj gosposko reče. Mi navadni smrtniki jim pravimo keš pičke ali pa pleh pičke. Sramota!
Anton 27. 02. 2023 - 6:16
Pa koga brigajo bunde, daj Požar, malo se ohladi. Planica je naš ponos, daj napiši vsaj enkrat nekaj pozitivnega.
Robert Smerajec 27. 02. 2023 - 13:59
Anton,saj bi, pa ni kaj napisat
Dodaj komentar