Poglejte si vse afere Roberta Goloba na enem mestu!

Predsednik stranke Gibanje svoboda Robert Golob je kralj afer. Afera 15 odstotkov, prikrit bančni račun v Romuniji, dvig šest tisoč evrov nakazil v Beogradu. Pa to, verjetno sploh še ni vse!

Vse afere Roberta Goloba?

Afera 15 odstotko: Leta 2009 je Robert Golob še kot direktor IGES, brez lastnika, konzorcija Istrabenza in Gorenja, poskušal na vsak način zaobiti odločitev vrha Bosne in Hercegovine, da slovenska podjetja ne bodo sodelovala pri 300 milijonov evrov težkem projektu gradnje hidroelektrarn na Neretvi. Kot je povedal Nihad Spahalić, direktor podjetja Intrade Energija, je Robertu takrat dejal: “Robert, prosim te, naredi to zaradi mene. Sprejmi teh 15 odstotkov.”

Prikrit bančni račun v Romuniji. Nova afera je informacija o bančnem računu v Romuniji, katerega nosilec je Robert Golob. Dejal je, da je šlo za zlorabo identitete iz leta 2017, ob razkritju izpiska iz Reifeissen banke, in dodal, da je to ugotovil, ko je šel na Furs. “Ko sem šel na Furs po potrdilo o tem, da nimam računa v tujini, sem ugotovil, da je nekdo zlorabil mojo identiteto in v nekem zakotnem mestu v Romuniji odprl bančni račun na moje ime.” A račun je bil odprt v prestolnici Romunije Bukarešti na naslovu, kjer je nedaleč stran tudi sedež GEN-i v Romuniji.  Na Reifeissen banki namreč pravijo, da je odpiranje bančnega računa mogoče le ob osebni prisotnosti in z ustreznimi osebnimi dokumenti.

Afera 6000 evrov gotovine. GEN-ijeva podružnica v Beogradu naj bi že leta 2017 sklenila svetovalno pogodbo z MB Consulting, podjetjem iz prestolnice Črne gore, ki je bilo ustanovljeno le 10 dni pred tem. Edini zaposleni v podjetju je istočasno tudi ustanovitelj Martin Berishej. Izpiski mesečnih nakazil za leti 2019 in 2020, zaradi katerih jih preiskuje srbski urad za preprečevanje pranja denarja, prikazujejo le del od skoraj 600 tisoč evrov nakazil, ki jih je Berishej nato osebno dvigoval v gotovini. Po ugotovitvah obveščevalnih služb naj bi bil Berishej le finančna mula, ki je denar nosila nazaj k Robertu Golobu.

 GEN-I pa bo (žal po volitvah) moral razkriti, zakaj je na računu zasebnega podjetja Vesne Vukovič, urednice in novinarke portala necenzurirano.si, končalo okoli 103 tisoč evrov državnega denarja.

Vir: Siol.net, video: Planet TV

Povezane objave

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.