Policisti naj bi Jankoviću prisluškovali več mesecev. Ujeli pa naj bi ga, pri “spornih” sponzorskih pogodbah.?

Nedavna policijska preiskava pri Zoranu Jankoviču, tako doma, kot na občini ni bila kar tako. Jankovič, naj bi se namreč spet ujel v prisluhe.

Zoran Jankovič, je bil ponovno ujet v policijske prisluhe. No tokrat ni bila po sredi kakšna farmacevtka, baje tudi ni bilo seksa v njegovi pisarni, ampak naj bi Jankoviča ujeli, ko naj bi ga pri več pogovorih, terjal sredstva za sponzorske pogodbe.

Tudi Janković je očitno spoznal, da je nogomet dober biznis tudi za občino in njega samega? Kriminalisti, naj bi namreč prišli na sled domnevnem posredovanju pri sponzoriranju ljubljanskega prvoligaša NK Olimpija s strani dveh velikih podjetij Javnega holdinga Ljubljana, Energetike in Vodovoda kanalizacije. Jankovič naj bi imel pri Olimpiji tudi zasebne interese, saj pri prvoligašu igra tudi njegov vnuk 18-letni Vall Janković, ki je s klubom podpisal prvo profesionalno pogodbo. Piše portal Preiskovalno.si.

Kako priročno. Vall igra pri Olimpiji, dedek župan pa vse to sponzorira? Za plačilo pa sta poskrbeli dve veliki podjetji Javnega holdinga Ljubljana, Energetika in Vodovod kanalizacije. Torej podjetji, ki se napajata iz državnega denarja. In to, kar je dolgo veljalo za javno tajno, so zdaj pod drobnogled vzeli kriminalisti in tožilci, saj je med nakazili ljubljanskemu klubu izskočil enormni znesek, ki sta ga obe podjetji, katerih ustanoviteljica je Mestna občina Ljubljana, nakazali Olimpiji. Na isti dan, vsako po 305.000 €! Pa še nikoli prej, ni bilo nobeno od teh podjetij tako radodarno.

Slovenska podjetja, ki se napajajo na državnih jaslih, bi lahko večkrat podprla kakšen mladinski pogon zgolj zaradi splošne družbene koristi in ne zato, ker direktorjev sin ali vnuk igra za določen klub! In očitno Jankoviču spet ne bodo mogli nič spornega dokazati.

 

 

 

Povezane objave

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

9 komentarjev

simon kovač 30. 01. 2024 - 10:08
Sporno je bolj to, kaksne kvalitete nogometaš je ta njegov vnuk.ce sponzorirajo Olimpijo samo zaradi tega, da lahko igra potem se mi Olimpija zelo smili....
SLO1964 30. 01. 2024 - 10:30
Zaprite že enkrat tega gangsterji. Jebo mu pas mater 😡🤮💩💣
Antonio 30. 01. 2024 - 10:49
Nimaš kaj, takšen je nekaterim že dolgo zelo všeč, žal....
SLO1964 30. 01. 2024 - 11:00
Žal je res
mona lisa 30. 01. 2024 - 11:17
Korupcija.
piko8 30. 01. 2024 - 13:08
zorangutana zapret in pobrat vse premoženje, ki ga je nagradel skozi župansko kariero!! salatarja samo, ko odpre tisti konjski ksiht je sama laž in lopovščina, tudi mladiče je vzgojiv v lopove 👹👹!
Pepe Vasjebe 30. 01. 2024 - 14:03
Kdor je kdaj kaj delal z MOL ve, da je Zoki od začetnega gospod 3 % sedaj zrastel že na gospod 10-15%. Če pa še kaj za svojega vnuka poskrbi je pa menda ja vse v redu. Kot je rekel eden največjih zločincev proti človeštvu prejšnjega stoletja, maršal Tito: "Sve će narod da pozlati" Pa slovenski bumbarji tudi!
Roman Zajc 31. 01. 2024 - 3:39
Zoki blefer nad bleferji, lovi v kalnem. Mojster za manipulacijo.
Ostri Franc 31. 01. 2024 - 5:03
A TO PA NE, JANKOVIČ JE NAJBOLJŠI TUDI, ČE BI PILI DREK IZ KANALIZACIJE.VSAKA VAM ČAST DEBILNI LJUBLJANČANI.
Dodaj komentar