Je bil pri nakupu nepremičninske podrtije, vpleten tudi mož ministrice Švarc Pipanove?

Dominika Švarc Pipan z možem, slika FB

Na plano prihaja vse več podrobnosti nakupa sporne stavbe, kjer je ministrica Švarc pipan zapravila 7 milijonov evrov. Kot piše portal Prava.si, naj bi bil v posel vpleten tudi mož ministrice za pravosodje Matic Pipan.

Viri blizu stranke Socialnim demokratom so portalu Prava.si zaupali, da je eno ključnih vlog odigral mož Dominike Švarc Pipan, Matic Pipan. Kot so portli pripovedovali viri iz stranke, se Matic Pipan in obalni podjetnik Sebastjan Vežnaver poznata iz preteklosti. Nekaj jih tudi namiguje, da sta zelo dobra znanca. 

Švarc pipanova, naj bi, kot piše portal Prava.si, izvajala “čudne projekte” že kot državna sekretarka pri tedanji ministrici za pravosodje Andreji Katič pod sumljivim vplivom svojega moža. Viri omenjenega portala tudi namigujejo, da je še en sporen posel, ki se je pojavil v medijih povezani z ministrstvom za pravosodje bil z “nasveti” vpleten Matic Pipan.

Pri tem je zaniivo tudi to, da je omenjeno stavbo hotel kupiti sanitorij Rožna dolina, a je Vežnaver dobil veliko boljšo finančno ponudbo od ministrtva za pravosodje.  Viri blizu Nacionalnega preiskovalnega urada bi naj prišli na sled, kako je potoval denar.

S pomočjo ene izmed nepremičninskih agencij v Ljubljani in fiduciranega računa odvetnice se je del kupnine znašel na enem izmed bančnih računov v Dubaju. Ne smemo pozabiti, da Nina Zidar Klemenčič ni zanikala na Tarči, da je prejela milijon evrov nagrade ali da bi zavrnila navedbe, da je morala pokriti 750 tisoč evrov vreden kredit. Iz odvetniških krogov pa so nam namignili, da se je del kupnine v tem poslu znašel v Dubaju. Isto sami sumijo, da je šel iskat denar za poplačilo kredita nekdo iz zaupnikov odvetnice Nine Zidar Klemenčič ali ona sama. Odvetniški krogi pa so portalu Prava.si namignili, da je nekdo moral imeti v Dubaju zanimive sproščene božično novoletne počitnice. 

Mogoče si bosta Nina Zidar Klemenčič in Dominika Švarc Pipan, ko bosta ostali brez službe v prihodnje ogledali filma Pisma z Iwo Jime in film Jerry Maguire, kjer boste lahko vzklikala “SHOW ME THE MONEY!”

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

4 komentarji

Tone Novak 30. 01. 2024 - 13:37
Ko zardeči pridejo na oblast mislijo da jim je vse dovoljeno. In to že od 9. Maja 45.
Brez konkurence 30. 01. 2024 - 15:29
Zanimivo kak vse ljudje naredijo za pest denarja.Če še pa sedaj kdo upa trditi da ne zivimo na planetu opic potem pa res ne vem
Vipavec 30. 01. 2024 - 22:52
Enkrat bo tudi denarja zmanjkalo v državni malhi no volivci svobode kaj bo potem bo Janša dober
Manc Manx 31. 01. 2024 - 3:17
Normalno da je bil pa to se ve.To je lopina ko njegova smrda isto govno podgana levičarska retardirana.To kar se je viška plačalo gre v njihove žepe pa to ve otrok od deset let.Ma to so lopine prevare da ni večjih.Pol se pa se kurcijo po svetu in si kupujejo z našim denarjem firme polne vreče in to dragih stvari sej veste kako je denar od drugih treba trosit svojega pa stekat.Podgane retardirane nečloveške.Pol bo pa enemu pocu film pa enemu utrgal bučo sred Ljubljane od levičarskih podgan bo pa spet kriv JJ pa SDS.Te podgane levičarske so res retardirane do konca.
Dodaj komentar