Postopno sproščanje ukrepov PCT

slika je simbolna

“Danes smo pogovarjali o postopnem sproščanju PCT, postopnem ukinjanju testiranja, spremenjenih protokolih na smučiščih, javnih prevozi, gostinskih lokalih,” je dejal minister za zdravje Janez Poklukar.

Postopno sproščanje PCT ukrepov

Virus je še vedno med nami, a se neprestano spreminja. Pomembno se je spremenil ravno konec leta lani in iz tega izhajajoč, smo sedaj v petem oziroma omikronskem valu. Ukrepe in priporočila prilagajmo njegovemu način spreminjanja in obnašanja,« pravi minister. Dodaja, da je vesel, da se bližamo trenutku, ko bomo lahko živeli tako kot pred epidemijo. A virusa še nismo premagali, je opozoril.

V bolnišnicah je še okoli tisoč covidnih bolnikov, zaradi česar so storitve nekoliko omejene. Postopno se bodo vračali k izvajanju rednih programov in k rednemu izvajanju vseh preventivnih programov. Kdaj točno, ni napovedoval, bi pa to lahko dosegli po 10. marcu ali okoli sredine tega meseca, je dodal. Hkrati je dodal, da bo tako, ko bo v bolnišnicah okoli 300 bolnikov.

Tiskovna konferenca, vir STA:

Povezane objave

Ustavno sodišče je dolgo pacalo, na koncu pa povedalo: “Janša je nedolžen!”

Golob nad svojega tovariša Kučana. Marta Kos brez podpore SD

Kandidat za predsednika države tudi Anže Logar?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več