Poziv državljanom! Vrnite se iz Južne Afrike! Delite ta poziv!

Slovenija spremlja razmere, ki jih je nova različica koronavirusa povzročila v Južni Afriki. Slovenskim državljanom, ki so tam, svetujejo čimprejšnjo vrnitev domov, so sporočili z zunanjega ministrstva. 

Poziv državljanom .Vrnite se iz Južne Afrike

V Južni Afriki so potrdili več primerov nove različice koronavirusa, ki za zdaj nosi ime B.1.1.529.  Evropska komisija je članicam zato predlagala, naj zaradi širjenja nove različice koronavirusa omejijo potovanja z juga Afrike in odpovejo letalske povezave s to regijo, je dejala predsednica komisije Ursula von der Leyen. Potovanja so medtem že omejile Nemčija, Avstrija in Italija, to je napovedala tudi Hrvaška. Kasneje so članice EU sprejele dogovor, da začasno ustavijo lete id sedmih držav južne Afrike.

V Južni Afriki so potrdili več primerov nove različice koronavirusa, ki za zdaj nosi ime B.1.1.529.  Evropska komisija je članicam zato predlagala, naj zaradi širjenja nove različice koronavirusa omejijo potovanja z juga Afrike in odpovejo letalske povezave s to regijo, je dejala predsednica komisije Ursula von der Leyen. Potovanja so medtem že omejile Nemčija, Avstrija in Italija, to je napovedala tudi Hrvaška. Kasneje so članice EU sprejele dogovor, da začasno ustavijo lete iz sedmih držav južne Afrike.

Povezane objave

Šokantno odkritje. Brat, osumljenega za umor male Danke, v priporu ni umrl naravne smrti

Tretjega osumljenca Dankinega umora, prehitela smrt.

Srbski policiji je končno priznal: “Danko sem zadavil!”