Pozor! To je trasa jutrišnjega shoda upokojencev ter navodila za shod!

Množica na shodu upokojencev, 1. februarja

Jutri, 3. maja bodo upokojenci ponovno  preplavili ljubljanske ulice. Organizator protesta, društvo 1. oktober v prestolnici pričakuje preko 30.000 ljudi. Tako, kot vedno se bo shod začel ob 15. uri. Tudi tokrat bo krajši mimohod po ljubljani, za tem pa bo sledil program in govori na trgu Republike.

Tu so navodila za tokratni shod upokojencev:

Zopet prosimo, da S SEBOJ NE NOSITE TRANSPARENTOV Z NEPRIMERNO VSEBINO, POLITIČNO VSEBINO ALI ŽALJIVIM TONOM! Prav tako PRINESITE SLOVENSKE ZASTAVE, NA TISOČE ZASTAV NAJ PLAPOLA, SLOVENCI SMO!!!

Vedli se bomo dostojanstveno, ponosni na našo domovino, kulturno in ne nasedajmo na provokacije, tudi sami jih ne povzročajmo! Morebitnim se nasmehnimo, provokatorjem pomahajmo in jim pošljimo poljub.

SHOD BO TRAJAL URO IN POL! Javilo se je kar nekaj harmonikarjev, ti bodo NA ČELU POVORKE IN IGRALI SLOVENSKE PESMI!!

Najprej bomo šli do predsedniške palače, kjer bomo Nataši Pirc Musar “zapeli podoknico” v zvezi s pospeševanjem evtanazije, ker bi se nas radi znebili!! Nadaljujemo do Gregorčičeve pred poslopje vlade, kjer bomo “zapeli Robertu Golobu” in naredili manjši krog po Slovenski, Cankarjevi in Prešernovi, ter se vrnili nazaj. OBHOD BO TRAJAL OKOLI 40 MINUT IN BO IMEL POČASNEJŠI TEMPO, KOT NA TRETJEM SHODU! Kdor ne more hoditi, nas bo počakal na Trgu republike! Tam se bo kasneje začel kulturni program.

Prinesite raglje, pokrovke, bobne, piščalke, karkoli, ker bomo glasni! Prinesite kako jabolko, črn kruh namazan z zaseko, če bo kdo lačen, naj bo to slovenska hrana, saj se bomo tako spomnili tudi na kmete, ki so bili na uporu v mesecu aprila!

Želimo si, da je jutri v Ljubljani ljudi res zelo, zelo veliko!! Morda bo to zadnji shod pred poletjem. Želimo si, na desttisoče slovenskih zastav, ogromno frajtonaric in fantov ter punc, ki bomo peli slovenske pesmi!!

Zopet prosimo, da S SEBOJ NE NOSITE TRANSPARENTOV Z NEPRIMERNO VSEBINO, POLITIČNO VSEBINO ALI ŽALJIVIM TONOM! Prav tako PRINESITE SLOVENSKE ZASTAVE, NA TISOČE ZASTAV NAJ PLAPOLA! 

Iz Maribora odhajata dva avtobusa in sicer:

– Prvi avtobus bo odpeljal ob 12.30 izpred nekdanjega Planeta Tuš. Avtobus bo ustavljal še v Hočah pred Lidlom in v Slovenski Bistrici pred Sparovim centrom.  

– Drugi avtobus bo odpeljal izpred nekdanje modne hiša, torej iz centra Maribora ob 12h. Ustavil se bo še pri trgovini Lidl na Tržaški cesti v Mariboru. 

Tudi tokrat bomo na našem portalu pripravili reportažo s celotnega shoda in neposredno prenašali shod na naši Facebook strani eMaribor!

Povezane objave

NEPRESLIŠANO! V tednu dni spet smrti zaradi covida. Previdno!

Pozor zjutraj bo še naprej izredno mrzlo. Temperature tudi 12 stopinj pod ničlo.

Zagotovo najdražji taksi na svetu? Od Brnika do Ljubljane kar 70 evrov

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več