POZOR, UPORABNIKI BANKE INTESA SANPAOLO!

Danes poteka phishing napad v imenu banke Intesa Sanpaolo Bank. Ne klikajte na povezave v prejetem SMS sporočilu (z vsebino “Danes je bil dodan nov prejemnik plačila”). Z njo se goljufi želijo dokopati do uporabniških podatkov komitentov za dostop do spletne banke
Če ste med prejemniki sporočila, ga izbrišite in nikakor ne vpisujte svojih podatkov!

Intesa Sanpaolo Bank je ob phishing napadu na svoji spletni zapisal sledeče:

V Intesi Sanpaolo Bank smo zaznali, da so nekatere stranke prejele sumljivo SMS sporočilo, ki je na prvi pogled videti kot sporočilo banke, ki vsebuje zlonamerno povezano VARNO-SI.COM.

Cenjene stranke obveščamo, da gre v tem primeru za lažno SMS sporočilo, ki ni bilo poslano s strani Intese Sanpaolo Bank. Sporočilo je namreč primer poskusa zlorabe, v katerem je povezava, ki vodi na zlonamerne strani spletnih goljufov.

Ob prejemu tovrstnega SMS sporočila strankam svetujemo, da ne odpirajo omenjene povezave ter sporočilo zbrišejo.

V primeru, da so stranke že kliknile na omenjeno povezavo in vnašale podatke ali avtentikacijska sredstva, naj to nemudoma sporočijo svojim skrbnikom oziroma v kontaktni center na brezplačno telefonsko številko 080 1318 ali na: info@intesasanpaolobank.si.

PREVARE NA SPLETNIH OGLASNIKIH

Prejeli smo tudi več opozoril s strani naših strank, da so bile žrtev spletne prevare na spletnih oglasnikih. O novi obliki phishing napada slovensko javnost podrobneje seznanja nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT prek spletne strani Varni na internetu.

Povezane objave

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

Ministrstvo za zdravje ustavilo prenovo UKC Ljubljana, še več, podrli bodo, kar so zgradili?