Pri nas! Kadili novo mešanico marihuane in popadali v nezavest!

slika je naključna

Samo danes so ljubljanski reševalci NMP reševali tri osebe, ki naj bi kadile sintetični kanabinoid. Z Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) so sporočili, da gre za nevarno snov, njeno uporabo zato močno odsvetujejo.

Nova mešanica mamila, po kateri padajo v nezavest

Po do zdaj zbranih informacijah se je zeleno-siva zeliščna mešanica prodajala kot marihuana, okus pa je imela po lovorovih listih. Po poročanju uporabnikov so že nekaj minut po uporabi začutili nezaželene posledice, podobne epileptičnim napadom. Zgrudili so se na tla, bili so neodzivni, oči so se jim nenadzorovane premikale, zategovalo jih je po celotnem telesu, nekateri so tudi bruhali in imeli blodnje.

[color-box color=”blue”] MDMB-4en-pinaca je nevarni sintetični kanabinoid, s katerim so povezane številne zastrupitve in smrti v različnih državah EU. Še posebej nevarna je hkratna uporaba z drugimi drogami, ki delujejo depresivno na centralni živčni sistem, kot so npr. alkohol, opioidi, sedativi, hipnotiki.[/color-box]

Tovrstne kombinacije lahko privedejo do življenje ogrožajočih zastrupitev. Vzorec je v okviru anonimnega zbiranja vzorcev psihoaktivnih snovi zbrala infotočka društva #Stigma v Ljubljani. Analizo vzorca je izvedel Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano. Obvestilo je pripravil NIJZ, pišejo Slovenske novice.

DK

Povezane objave

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

1 komentar

Čakija Noris 8. 01. 2021 - 16:57
LAŽNI NASLOV:Kadili novo mešanico marihuane PRAVILNI NASLOV: kadili SINTETIČNI NADOMESTEK KONOPLJE (marihuana je izmišljeno ime ameriške propagande) konopljo. HVALA Bogu, ne znajo ponaredit zdravilne rastline KONOPLJA! Zasadite si jo sami!
Dodaj komentar