S traktorji nad gradbišče C0. Lastniki zemljišč: “Nimate dovoljenja za kopanje!”

slika twitter

Ob gradbišču kanalizacijskega kanala C0 v Ljubljani je bilo znova napeto. Več lastnikov zemljišč je grozilo, da bodo s traktorji podrli varovalno ograjo. 

Lastniki zemljišč so s približno 10 traktorji grozili, da bodo podrli ograjo, s katero je obdano gradbišče. Kmetje so se s traktorji, s katerimi so nameravali podreti ograjo ob dovozni poti, na območje pripeljali okoli 14. ure. Kot so opozorili, je čas oranja in setve, oni pa nimajo dostopa do svojih kmetijskih zemljišč, saj je na njih postavljena omenjena ograja. Po dobrih dveh urah so kmetje traktorje odpeljali, so pa na kraj dogodka pred tem prispele tudi okrepitve varnostne službe in policija. (video RTV SLO)

A gradbena dela C0 kanala se medtem tudi danes nadaljujejo – še vedno brez gradbenega dovoljenja, pristojne službe pa se ne zganejo. Po tem, ko je dopis Ministrstva za okolje, podnebje in energijo jasno pokazal, da ljubljanski župan za gradnjo kanala C0 nima soglasja, dela brez okoljevarstvenega soglasja pa ne smejo potekati, bi človek pričakoval, da bo Janković nemudoma prenehal z gradnjo, inšpekcija pa bo zaprla gradbišče. Vendar pa je gradbeni inšpektor Goran Golubić po šerifovsko pojasnil, da nihče ni pristojen, da mu nalaga kakršnokoli ukrepanje ob nezakoniti gradnji kanalizacijskega kanala. 

Lastniki zemljišč se bodo, kot pravijo vrnili, številčnejši in z več traktorji.

Povezane objave

Levičarski napad na Vaska Simonitija, zaradi raperja Zlatka

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

1 komentar

radames 12. 03. 2023 - 5:29
Goran(???) Golubićć(???) Kdo za=bava SLOVENSKE(!!!!) kmete!!!!
Dodaj komentar