Šarec je za logotip predsedovanja EU zapravil 11.750 €, Janša pa niti evra

Vlada Marjana Šarca je ob nastopu vlade dala izdelati grafično podobo predsedovanja Evropski uniji, misleč, da bo takrat še predsednik vlade.

Šarec za grafično podobo zapravil 11.000 evrov, Janša nič

Predsedovanje Evropski uniji, je za vsako državo bistvenega pomena. Očitno se je pri tem hotel izkazati tudi Marjan Šarec, ker si takrat verjetno ni mislil, da bo po letu dni vrgel puško v koruzo in da mu bo vlada pred nosom razpadala. Je pa dal izdelati logotip predsedovanja Evropski uniji in za izdelavo grafične podobe najel oblikovalca Gregorja Ivanušiča, ter za izdelavo plačal 11.750 evrov.

Logotip za katerega je Šarec zapravil 11.750€

Vlada Janeza Janše pa je pretekli teden predstavila novo celostno grafično podobo (CGP) predsedovanja Slovenije Svetu EU. Pripravil jo je eden od zaposlenih na Uradu vlade za komuniciranje, zato dodatnih stroškov z izdelavo ni bilo, so pojasnili na Uradu vlade za komuniciranje (Ukom). Za razliko od Šarčeve vlade, ki je zapravila kar 11.750 evrov. Piše SIOL.

Vlada je želela z novim CGP-jem okrepiti evropska sporočila in poudariti, da Slovenija zastopa vseh 27 držav članic EU. Kot so sporočili z Ukoma, z novim CGP-jem Slovenija tudi sporoča, da letos praznuje 30 let samostojnosti ter da spletno mesto gostuje na promocijski domeni si2021.eu in ne na portalu gov.si.

Logotip simbolizira povezanost Slovenije in Evropske unije

Logotop, ki ga je pripravila vlada Janeza Janše

Celostna grafična podoba odraža vodilo, prednostne naloge in cilje, združene v sloganu »Skupaj. Odporna. Evropa.« So zapisali na UKOM-u.

P.M.

Povezane objave

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

Ministrstvo za zdravje ustavilo prenovo UKC Ljubljana, še več, podrli bodo, kar so zgradili?

2 komentarja

Fredix 10. 06. 2021 - 4:42
Lep logotip. Vse države EU povezuje simbol Slovenija. 🇪🇺😎JJ😎🇸🇮
Viktor Hribar 10. 06. 2021 - 16:36
Tisti kup nametanih ravnih črt za katere je Šmareć zapravil 1,5 letne plača delavca z minimalcem je skorpucalo, nevredno profesionalnega oblikaovalca, pa zato toliko bolj vredno Šmarća in njegov odnos do javnega denara. Saj vemo, cesarjeva nova šola je koštala več kot mio €. Tale znak, ki ga je predstavila aktualna vlada pa je dejansko lep, eleganten in poln simbolike. In lefičarji bodo Janši očitali razmetavenj z javnim denarjem? Pes naj jim brado liže krokodil pa jajca!
Dodaj komentar