Se jutri obetajo podražitve cen bencina in dizla?

slika je simbolna

Vlada je po poplavah v začetku avgusta morala poseči v trošarino  in tako prvič preprečila, da cena dizla ni znorela. Kako pa bi tokrat s spremembami cen?  

 

Če bodo trošarine in formule za izračun ostale enake,  pravi portal Moje finance ocenjujejo, da bo prišlo do manjše podražitve tako dizla kot bencina. Obe gorivi sta se namreč na mediteranskih trgih, ki se upoštevajo v formuli, v zadnjih dveh tednih podražili, poleg tega pa je evro v primerjavi z dolarjem izgubil približno odstotek vrednosti.

 

“Ob takšnih premikih na trgih pričakujemo, da bo v torek cena bencina znašala nekaj več kot 1,52 evra,” napovedujejo. Zdaj  je cena 1,511 evra za liter. Pri dizlu na portalu Moje finance ocenjujejo, da bo v torek liter stal približno 1,575 evra, torej za približno dva centa več kot sedaj (1,558 evra).

 

Izračun je seveda narejen ob predpostavki, da vlada ne poseže v trošarine oziroma druge dajatve.

Povezane objave

Ekskluzivno! Tako si na gimnaziji Šentvid, politične glasove kupuje EU poslanec (1. del)

Kako naj bi RTV za svoje pokvarjene metode uporabil mlado mariborsko novinarko?

Švarc Pipanova pred odhodom ponovno namočila vse vpletene. Sebe pa ne!

1 komentar

Čunga Lunga 28. 08. 2023 - 14:18
Podražitev goriv bo zato,da se sanacija poplav malo zavleče,dokler da Holob &co ne pripravijo časovnice -tam nekje marca druho leto.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več