Šolniki grozijo s tridnevno stavko

slika je simbolna

V kolikor do dogovora o dvigu plač med vlado in Sindikatom vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije (SVIZ) ne bo prišlo do konca novembra, bodo v šolah, vrtcih, srednjih šolah in dijaških domovih izvedli že tretjo opozorilno stavko. Le da ta tokrat ne bo enodnevna, temveč bodo stavkali kar tri dni, in sicer 4., 5. in 6. decembra. Tudi v Mariboru tako tri dni ne bo pouka.

Sindikati vztrajajo, da se pogajanja z vlado nadaljujejo od točke, na kateri so bila prekinjena z odstopom prejšnjega premierja Mira Cerarja. Sviz se pod ravnjo usklajenih zvišanj in drugih usklajenih zahtev ni pripravljen pogajati. Strinjajo se z oceno ministra za javno upravo Rudija Medveda, da bi lahko pogajanja o stavkovnih zahtevah hitro zaključili, pri čemer za SVIZ po njenih besedah napoved hitrega zaključka pomeni, da je pogajanja mogoče končati najpozneje do konca novembra.

Če bodo pred 4. decembrom parafirali sporazum o stavkovnih zahtevah, bodo stavko preložili in po podpisu ustreznih sprememb kolektivnih pogodb tudi odpovedali.

Kaj pa to pomeni za dijake in študente, v primeru stavke, ki bodo vse te morebitne proste dni morali vseeno oddelati, pa je že drugo vprašanje.

vir: RTVSLO

MZ

Povezane objave

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

Ministrstvo za zdravje ustavilo prenovo UKC Ljubljana, še več, podrli bodo, kar so zgradili?