Spletni prevaranti pridobili osebne podatke naročnikov Večera?

slika je simbolna

Zgodilo se je že meseca decembra, ko so bili na Večeru tarča kibernetskega napada. Napadalci naj bi dostopali do baze osebnih podatkov Večerovih uporabnikov.

Po prvih informacijah, naj bi pri napadu na Večer šlo za hekersko skupino Islamic cyber team iz Indonezije, ki je v zadnjih mesecih aktivna predvsem v napadih na Izrael in njegovo informacijsko infrastrukturo. Dostop do sistema naj bi nepridipravi uporabili za pošiljanje elektronskega sporočila o kriptovalutah vsem osebam v bazi. 

Spletni kriminalci niso odnesli občutljivih informacij o poslovanju podjetja, so pa pridobili osebne podatke več tisoč njihovih naročnikov in uporabnikov. O vdoru so obvestili informacijskega pooblaščenca in policijo.

V bazi, ki se je pojavila na spletu in ki naj bi vsebovala informacije o uporabnikih in naročnikih Večera, naj bi bilo več kot 120 tisoč vrstic z osebnimi podatki ljudi, od njihove elektronske pošte, telefonske številke do naslova bivališča.

Zares neprijetna situacija. Pa ste bili s strani Večera sploh obveščeni, da nekdo pozna vaš naslov in telefonsko številko?

Povezane objave

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

3 komentarji

ara 24. 01. 2024 - 10:43
Za teh par primerkov se res ne bi sekirali.
Čunga Lunga 24. 01. 2024 - 11:50
Nisem vedel,da ima Večer še naročnike. Me res zanima kdo so to.
Vipavec 25. 01. 2024 - 0:57
Saj naročniki so sami rdečkarji kar naj jih malo potipljejo.
Dodaj komentar