Sprenevedanje: Ali poslanec SD Matjaž Nemec res nima dokončane niti srednje šole?

Levi mediji so spet vzeli v bran poslanca SD. Tokrat gre za Matjaža Nemca, ta  se brani seveda z molkom.

Varujejo ga osebni podatki

Zgodba o Nemčevi maturi precej odmeva med tujimi diplomati, akreditiranimi v Sloveniji. Pričakovano, kajti Matjaž Nemec je med drugim predsednik parlamentarnega odbora za zunanjo politiko, piše Požareport.

Je pa Matjaža Nemec, poslanec in vidni politik Socialnih demokratov, očitno mali izobrazbeni čudež? Vse kaže, da naj bi se Nemcu – prek sicer v njegovi stranki SD osovraženega zasebnega šolstva – nekako uspelo priti do tako imenovanega “bolonjskega magisterija”, čeprav naj nebi imel niti dokončane srednje šole. Na CDI Univerzum oziroma ljubljanskem Centru za dopisno izobraževanje, kjer je leta 2007 maturiral Matjaž Nemec pravijo, da je njihovo poslanstvo “izobraževanje odraslih”. Tam lahko odrasli starejši od 21 let  opravljajo maturo, čeprav nimajo dokončanih vseh letnikov srednje šole. Maturo lahko opravljajo pod enakimi pogoji kot na vseh gimnazijah z eksternim preverjanjem znanja, pri čemer pa je izobraževanje plačljivo.

Kar zadeva konkretni primer Matjaža Nemca, kako naj bi on opravil srednjo šolo in maturiral, pa naj direktor CDI Univerzuma, ne sme govoriti, ker naj bi šlo za “varovanje osebnih podatkov”.

Rdeči Matjaž Nemec naj bi se zavil v sprenevedavi molk in potihoma upa, da medijska zgodba čim prej mine? No mi nanj ne bomo pozabili!

vir: Požareport

M.G.

 

Povezane objave

V SDS žalujejo. Poslovila se je Katarina Culiberg. Bila še tako polna življenja, ciljev in navdiha!

Umrl je velik domoljub, nekdanji poslanec in član IO SDS, Srečko Hvauc

V Hotinji vasi bo veselo in se bo pelo! Tam bo tudi naša ekipa z neposrednim prenosom!