Švarc Pipanova dokončno pogorela! Golob naj bi sprejel njen odstop.

Dominika Švarc Pipan, zajem zaslona

Iz kabineta predsednika vlade Roberta Goloba so sporočili, da bo premier sprejel odstop pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan, piše portal N1.

Iz premierjevega kabineta naj bi sporočili, da bo premier Golob odstop pravosodne ministrice Dominike Švarc Pipan sprejel. Naj bi se pa z ministrico dogovorila, da ga bo predvidoma v roku enega tedna seznanila s svojimi končnimi ugotovitvami glede nakupa stavbe na Litijski. Čeprav to sploh ni njeno delo. Za to bi morali biti zadolženi organi pregona

Predsednik vlade bo tako predvidoma v prihodnjem tednu začel pogovore za čimprejšnje imenovanje novega ministra oziroma ministrice. 

Obvestilo o odstopu se mora najkasneje sedem dni po prejemu obvestila uvrstiti na dnevni red seje DZ, ministru pa funkcija preneha po seznanitvi poslancev z odstopom. Premier mora nato skladno s poslovnikom DZ v desetih dneh predlagati novega ministra ali DZ obvestiti, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali jo poveril drugemu ministru.

Povezane objave

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

6 komentarjev

mona lisa 6. 02. 2024 - 12:58
Verjetno je kar nekaj dokazov počistila.
Gorvel 6. 02. 2024 - 17:01
Ponovno bomo gleedali eno od skupin, ko so na sceni cirkusanti. Porazno.
Darinka 6. 02. 2024 - 22:57
Pravilno je ,da gre. Bi pa morali oditi še vsi vpleteni v ta posel. Kdo to so je jasno, kakor tudi to, da se na žalost to ne bo zgodilo. Tako se bo do kraje našega denarja nadaljevale.
mona lisa 7. 02. 2024 - 1:24
A ji bo uspelo v enem tednu zabrisati sledi?
marker 7. 02. 2024 - 4:59
"Najeli smo svojega cenilca in naredili revizijo." Največja laž pravosodne ministrice, zaradi katere ne bi nikoli več smela biti v bližini državnih financ.
Čunga Lunga 11. 02. 2024 - 16:13
Če ne bi znala lagati,je ne sprejmejo v to druščino.
Dodaj komentar