V domu starejših v Ljutomeru je še vedno hudo! Pozitivna še dva!

Število okuženih z novim koronavirusom v domu starejših občanov Ljutomer se je povečalo.

2 nova okužena v domu starejših občanov v Ljutomeru

Povečanje v domu starejših v Ljutomeru je za enega varovanca in enega zaposlenega. Skupno jih je 43, njihovo stanje je stabilno. Pri sedmih od 29 okuženih stanovalcev v izolaciji v Dolgi vasi ni bolezenskih znakov.Direktor DSO Ljutomer Tomislav Nemec, je počutje stanovalcev in zaposlenih stabilno, izvajajo pa vse ukrepe v skladu z navodili strokovne koordinacijske skupine.

“Tako smo na podlagi njene odločitve in ogleda začasno preselili 15 samostojnih in na virus negativnih stanovalcev v primerno okolje Bioterm in s tem sprostili nekaj zmogljivosti, da lahko ustrezno pripravimo izolacijo za večje število stanovalcev v 3. nadstropju,” pojasnjuje Nemec.

Pri zdravstveni oskrbi varovancev pomagajo tudi zaposleni iz ljutomerskega zdravstvenega doma. Trem, ki so pomagali že prejšnji teden, se jih bo pridružilo še sedem. Dva bosta delala v domu, pet pa v toplicah. Različni pa ostajajo pogledi na prehrano. To bodo tudi za v toplice premeščene varovance še vedno pripravljali v domu. Na ljutomerski občini so zaradi tega zaskrbljeni, saj je dom okužen in po njihovem prepričanju hrane iz doma ne bi smeli voziti zdravim oskrbovancem, ampak bi jo lahko pripravljali v kuhinji Bioterm.

SPOŠTUJTE UKREPE VLADE IN OSTANITE DOMA!

MG


Povezane objave

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!