V Mariboru Novi okužbi! Pozitiven zaposleni v nujni medicinski pomoči in študentka zdravstvene nege!

Slika: Maribor24

Mariborski zdravstveni dom je v preteklih 24 urah na prisotnost virusa Sars-cov-2 testiral 34 zaposlenih in okužbo potrdil pri enem od zaposlenih.

Nova okužba pri zaposlenem v nujni medicinski pomoči

Skupaj je tako za Covid -19 v zdravstvenem domu trenutno obolelih dvanajst ljudi, osem zdravnikov in štirje reševalci. “Tudi najnovejša okužba je povezana z zadnjimi okužbami naših sodelavcev. Reševalca iz službe Nujne medicinske pomoči smo skupaj s še tremi sodelavci, s katerimi je bil v kontaktu, poslali v samoizolacijo. Njegove podatke smo posredovali tudi UKC Maribor, da lahko preverijo stanje treh pacientov, ki jih je ta reševalec obravanaval na terenu. S temi kontakti se ukvarja epidemiološka služba UKC in so pod nadzorom,” je povedal pomočnik direktorja za zdravstveno nego Aleksander Jus.

Kot piše Večer v samoizolaciji tako trenutno ostaja 19 zaposlenih v zdravstvenem domu, medtem ko so sedem reševalcev, ki so bili v samoizolaciji iz prejšnjih kontaktov z obolelimi, testirali ponovno. Vseh sedem testov je bilo negativnih, zato se reševalci vračajo nazaj na delovno mesto.

Začasno so ustavili tudi izvajanje pedagoškega procesa

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor so iz preventivnih razlogov do preklica ustavili izvajanje pedagoškega procesa. Konec tedna so namreč testi potrdili okužbo z novim koronavirusom pri eni od študentk zdravstvene nege, ki je opravljala prakso v mariborski bolnišnici.

Kot so ob tem sporočili iz UKC Maribor, so že izsledili vse njene tesne stike in osebe izolirali. V UKC Maribor je trenutno v samoizolaciji skupaj 36 zaposlenih, epidemiološke razmere pa za zdaj ostajajo nespremenjene, saj novih potrjenih primerov niso zabeležili. Več bo znanega po nadaljnjih krogih testiranj, so še sporočili iz bolnišnice. Piše Večer.

MG


Povezane objave

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Tu so podrobnosti streljanja iz občine Oplotnica

Na družbenem omrežju je završalo. V streljanju v Oplotnici je bil ubit Zlatko.