Verbalnega napada in groženj deležen tudi poslanec SDS!

Janez Moškrič

Verbalni napad neotesancev, ki se gredo neke “pljuvaške” igre, se je zgodil tufi poslancu SDS v bližini Državnega zbora, v kleti Maxi marketa, ko je poslanec Moškrič odhajal do garaže.

Spravili so se tudi nad poslanca SDS

“Ko sem odhajal v garažno hišo pod Trgom republike, so bili ob stopnišču zbrani protestniki. Takoj so začeli vpiti name: “To je poslanec, ki je rekel, da bo edino cepivo rešilo problem covid.” (Moja izjava izrečena pred dnevi v parlamentu.) Nato so začele leteti zmerljivke ‘fašist, korona genocid, gnoj …’. Izjavil sem, da stojim za izrečenimi besedami, in jim kljub zmerljivkam zaželel lep dan. Nato so najmanj tri osebe izrekle: “Vemo, kje si doma, najprej bomo tvoje domače, nato še tebe, pazi se,” je dogodek opisal Moškrič.

To je drugi podoben primer verbalnega napada na poslanca pred DZ. Pretekli teden je bil tarča poslanec NSi Jožef Horvat, skupina ljudi ga je žalila in pljuvala. Da je bila deležna podobnega ravnanja, je na Twitterju zapisala tudi poslanka Tadeja Šuštar (NSi), zmerjanje in pljunke pa je za TV Slovenija potrdil tudi Zmago Jelinčič. Prav tako so bili tarča napada tudi državni svetniki. 

Tako ravnanje do kogarkoli je skrajno nedopustno. Zato Državni zbor razmišlja celo o vložitvi kazenske ovadbe zaradi  ščuvanja in pozivanja k nasilju.

P.M.

Povezane objave

Brglez po tiho že išče novo službo. Se mu obeta še tretji politični poraz?

Poglejte si to dvoličnost ministra Mesca. Naplahtal številne okoljsko zavedne Slovence?

Zala Klopčič in Zala Tomašič razgalili slovensko politiko. Tu je 10 največjih političnih “failov”!