Z zračno puško streljal na psihiatrične bolnike v Mariboru. Ranil štiri ljudi!

V četrtek se je pred mariborsko psihiatrično bolnišnico zgodil incident. Neznanec je z zračno puško streljal na paciente in varnostnika. Ranil je štiri ljudi!

Pred psihiatrično kliniko v Mariboru se je v četrtek zgodil strelski incident. Policisti Policijske postaje Maribor II zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja splošne nevarnosti.

V četrtek popoldan je neznanec na območju Ljubljanski ulice z uporabo neznanega orožja lažje poškodoval štiri osebe,” je informacijo o strelskem incidentu potrdila tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga in dodala, da prve ugotovitve kažejo na to, da je storilec, ki ga policisti še iščejo, streljal z zračnim orožjem.

Med tem časom je policija že sporočila, da so v zvezi z dogodkom sinoči izsledili mladoletno osebo. Proti njej bodo ukrepali v skladu pristojnostmi, sicer pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo dogodka. Osebo sumijo storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, so za Večer potrdili, da je neznana oseba, domnevno z zračno puško, streljala na paciente oddelka za psihiatrijo, ki so bili na sprehodu na dvorišču. “Kasneje je oseba streljala tudi na varnostnika oddelka, ki je preverjal, ali so vsi pacienti evakuirani v stavbo oddelka za psihiatrijo. Varnostnik ni utrpel poškodb, štirje pacienti so bili lažje poškodovani, eden pa je bil poslan na pregled v travmatološko ambulanto.

Povezane objave

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Tu so podrobnosti streljanja iz občine Oplotnica