Zagorelo v študentskem domu v Mariboru

Po prvih, sicer neuradnih informacijah naj bi zagorelo v košu, šlo naj bi za manjši požar, a se je izkazalo, da je do požara prišlo zaradi kratkega stika.

Požar je povzročil kratek stik

Izkazalo, da je zagorelo v kletnih prostorih študentskega doma, dim pa se je vil tudi v višja nadstropja, zato je bilo videti, kot da gori tam. Poklicni gasilec Drago Žibek, sicer vodja intervencije, je po prihodu na sedež Gasilske brigade Maribor za osrednji mariborski spletni medij Maribor24.si o intervenciji povedal, da so se jim na njej pridružili gasilci PGD Maribor mesto, ob prihodu pa so sprva domnevali, da je v kleti zagorel koš za odpadke. Nemudoma so s tremi ekipami gasilcev začeli z intervencijo, veliko težav pa jim povzročala pregoreta vodovodna cev, zato je steklo kar nekaj vode.

»Istočasno smo začeli s črpanjem vode, prezračevanjem stopnišča in nekaterih študentskih sob,« je pojasnil Žibek in dodal, da so ob pregledu ugotovili, da ni gorel koš za odpadke, temveč je lesen pult, na katerem sta bili tudi dve električni kuhalni plošči. »Prav gotovo je prišlo do kratkega stika na teh ploščah, zaradi česar so zagorele lesene obloge pulta in nekaj čistil po njim,« je sklenil vodja intervencije. Na intervencijo pa so poklicni gasilci izvozili s štirimi vozili. Piše portal Maribor24

M.G.

Povezane objave

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Tu so podrobnosti streljanja iz občine Oplotnica

Na družbenem omrežju je završalo. V streljanju v Oplotnici je bil ubit Zlatko.