Zasačen? Ko borca proti korupciji v zdravstvu, ujamejo s skrivnostno vrečko?

Znan borec proti korupciji v zdravstvu in onkolog na Onkološkem inštitutu dr. Erik Brecelj, naj bi po slikah, ki jih je objavil portal Nova24TV prejel skrivnostno vrečko. Notri pa…

Ko borec proti korupciji prejme skrivnostno vrečko

Sedanji predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Robert Šumi je sedmega avgusta 2020 nastopil v Odmevih na RTV Slovenija. Tam je dejal, da je “tudi brezplačna kava lahko pomeni korupcijo, kajti takoj, ko si v zameno dolžan nekaj vrniti ali storiti, kar ne bi smel, je to že nedopustno.” Šumi se je prav tako podpisal pod odločbo, ki predsednika Računskega sodišča Tomaža Vesela razbremenjuje očitkov o korupciji in s tem na široko odprl vrata korupciji.

A mogoče Šumijeve besede ne zvenijo kar tam nekam v prazno. Ali pa je navajen, da je prepovedi o darilih veljajo le za drugorazredne? Portal Nova24TV pa razkriva fotografijo znanega borca proti korupciji v zdravstvu Erika Breclja, ki je od neke druge osebe v dar prejel darilno vrečko.  Nič ni narobe, če se je nekdo hotel zahvaliti zdravniku! Bolj pa bode v oči dejstvo, da bi morali biti pred zakonom vsi enaki. Tudi tisti zdravniki, ki se močno borijo, proti korupciji, kar sprejemanje daril po besedah KPK defenitivno je!

Brecelj, nad odkritjem ni bil najbolj navdušen, kot pišejo na portalu Nova24TV, da pa je dobil v dar odličen konjak. Upajmo le, da ga ne bo konuzmiral na delovnem mestu.

 

Povezane objave

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

Ministrstvo za zdravje ustavilo prenovo UKC Ljubljana, še več, podrli bodo, kar so zgradili?