Zaslužkarji Helena Blagne, Vlado Kreslin, Salomé in še kdo, zaprli svoje SP-je. Zdaj jih pa želijo nazaj?

Slika: Nova24TV

Množični zaslužkarji, ki jih tako ali drugače na veliko plačuje tudi država, pa še od SAZAS-a dobijo zajetne denarce, naj bi zaprli svoje SP-je.

Očitno so nekateri dobri zaslužkarji prehitro stisnili rep med noge in zaprli svoje SP-je in očitno šli jokat levičarskemu portalu (skrpucalu) Necenzurirano.si, kjer so seveda v svojem stilu namesto zahvale vladi, natrosili puhlico, da so na vladi za pomoč samozaposlenim odločili šele po pritisku javnosti. Sicer pa je “fake news” Necenzurirano znan po svojem anti-Janša sistemu.

In kaj bodo “znani” zaslužkarji naredili sedaj? Baje si SP-je želijo nazaj. Sicer pa podjetnik lahko umakne vlogo do dneva pred predlaganim datumom izbrisa, Ajpes pa nato zaustavi postopek. Podjetnik se lahko na sklep o izbrisu iz poslovnega registra  tudi pritoži v osmih dneh od vročitve sklepa. O pritožbi pa odloča ministrstvo za gospodarstvo. Tisti, ki pa so zamudili rok, pa se lahko prijavijo na zavod za zaposlovanje in zaprosijo za denarno nadomestilo.

Še dobro, da mediji, kot je tudi Cenzurirano.si še delujejo. Se lahko Slovenci vsaj pri njihovih lažnih novicah dodobra nasmejimo.

MG


Povezane objave

Kako se sprostiti na različne načine

V oddaji “Delovna akcija na POP TV” se ne pobrigajo niti za slovenski jezik?

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov