Anketa javnega mnenja! SDS z rekordno podporo, NSi pod pragom parlamenta!

Predsednik stranke SDS, Janez Janša, slika: Žan Janša

Če bi bile volitve preteklo nedeljo, bi največ, vprašanih, volilo Slovensko demokratsko stranko (SDS). V zadnji raziskavi javnega mnenja, ima SDS k kar je 2,8 odstotne točke več kot novembra.

Podpora vladi Roberta Goloba se je po treh zaporednih mesečnih velikih padcih ta mesec stabilizirala, a je še vedno sramotno nizka. Raziskava Mediane, ki jo je opravila za POP TV, pa je pokazala rekordno podporo SDS v tem mandatu. Gibanje Svoboda za SDS TAKO zaostaja za kar deset odstotnih točk. Kar je sramota, glede na velikansko podporo na volitvah.

Delo predsednika vlade in njegove ministrske ekipe podpira 34,9 odstotka vprašanih. Ne podpira ga 51,4 odstotka, 13,7 odstotka je neopredeljenih, je poročala POP TV.

Če bi bile volitve preteklo nedeljo, bi največ, 24,9 odstotka vprašanih, volilo SDS, kar je kar 2,8 odstotne točke več kot novembra in trenutno dosegajo najvišjo podporo v letu 2023. Sledi vedno bolj propadla stranka – Gibanje Svoboda (15,6 odstotka), spet je dobila manj stranka SD (6,4 odstotka oziroma dve odstotni točki manj), Levica je tam, kjer je bila po volitvah (pet odstotkov oziroma 0,5 odstotne točke več), vedno bolj pa tone NSi, kateri se nebi uspelo  uvrstiti v parlament (3,5 odstotka oziroma 0,3 odstotne točke manj).

Da je predsednica države vse manj priljubljena, pove podatek, da je po priljubljenosti šele na tretjem estu, kar je prava sramota. Med politiki so volivci najboljšo povprečno oceno znova prisodili poslancu SDS Anžetu Logarju, sledi minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han ter šele potem je tu (pol)predsednica države  Nataša Pirc Musar

V naslednjem letu, torej lahko pričakujemo, da se bodo Gibanju Svoboda in Novi Sloveniji še kako tresle hlače?

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

3 komentarji

Dado 26. 12. 2023 - 11:04
Kako se smejim tem anketam.. Ampak, vi kar dajte, naslajajte se ob teh rezultatih. Ko bodo pa dejanske volitve, pa boste spet jokali.. 😭😭
dk 27. 12. 2023 - 2:50
Veseli me predvsem, da pokvarjeni NSI pada podpora in da se ji obeta brca v rit iz parlamenta. Kar se pa tiče svobode, pa bo itak doživela usodo drugih instant strank pred njo.
Ferlič Milan 29. 12. 2023 - 0:43
Pumpajo novo lutko ,ki bo zamenjala nesposobnega ptiča......samo narod pa še ni spregledal......več kot neopredeljenih je fukjenih.
Dodaj komentar