Dih jemajoča razkritja nekdanjega predsednika programskega sveta o dejanjih na RTV

Peter Gregorčič, zajem slike Planet TV

Levici je uspelo. Vsi tisti nevladniki, ki plešejo pod krinko politične levice, so v celoti prevzeli našo nacionalno televizijo. In Peter Gregorčič je imel lani aprila pred volitvami še kako prav, kar je povedal.

Poslanstvo naše nacionalne televizije je zagotavljati kakovostne in raznolike medijske vsebine ter izpolnjevati javni interes v Sloveniji. RTV Slovenija je javna televizija, ki mora delovati v skladu z Zakonom o Radioteleviziji Slovenija. RTV Slovenija mora biti zavezana k visokim standardom novinarstva, etičnemu ravnanju in odgovornosti do svoje publike. Deluje v skladu s pravili poklicnega novinarstva ter spoštuje načela neodvisnosti, pluralnosti in transparentnosti. 

Seveda je treba opozoriti na izredno pomemben 5. člen zakona o RTV , ki pravi, da mora RTV spoštovati načelo resničnosti, nepristranskosti in celovitosti informacij, človekovo osebnost in dostojanstvo, načelo politične uravnoteženosti ter svetovnonazorskega pluralizma; spoštovati načela ustavnosti in zakonitosti pri oblikovanju programov, vključno s prepovedjo spodbujanja kulturne, verske, spolne, rasne, narodne ali druge oblike nestrpnosti, zagotavljati nepristransko in celovito obveščenost, tako da imajo državljani možnost svobodnega oblikovanja mnenj, spoštovati načelo politične neodvisnosti in avtonomnosti novinarjev, uveljavljati profesionalno etiko poročevalcev, dosledno razločevanje informacij in komentarjev v novinarskih prispevkih

 

Namesto tega gre za katastrofalni razpad novinarske integritete in razkritje stopnje putinizacije slovenskega javnega medija. O tem je, nekdanji predsednik programskega sveta RTV Peter Gregorčič, govoril že lani aprila. Posnentek za zgodovino!

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

4 komentarji

Vipavec 19. 07. 2023 - 0:30
Človek je lahko samo žalosten in razočaran kar se dogaja in kaj bo prinesla prihodnjost.
Ferlič Milan 23. 07. 2023 - 1:01
Naj RTV gledajo in tudi plačujejo njihovi podrepniki😜
Bojan174 23. 07. 2023 - 2:42
Jaz RTV gledam samo 10%, ker so tuji programi boljši
Ferlič Milan 23. 07. 2023 - 2:54
👍
Dodaj komentar