Golob naj bi baje zavrnil kandidaturo Katičeve za ministrstvo za pravosodje?

Andreja Katič, med partizani

Končno se je državni zbor v petek seznanil z odstopom Dominike Švarc Pipan z mesta ministrice za pravosodje, čeprav prav danes še vedno greje stolček v Državnem zboru.

In kdo bo nadomestil nevljudno in zapravljivo ministrico Dominiko Švarc Pipan? Socialni demokrati so na seji predsedstva stranke v torek zvečer že razpravljali o tem, kdo bi lahko prišel na čelo ministrstva za pravosodje. 

Čeprav pri SD, baje iščejo še kakšno drugo ime, naj bi se pomemben del članov predsedstva nagibal k temu, da premierju predlagajo Andrejo Katič, ki je bila v času vlade Marjana Šarca že (povsem  neposrečena) ministrica za pravosodje. A naj predsednik vlade po informacijah N1 morebitne njene kandidature sicer ne bi sprejel.

Rok, do katerega mora predsednik vlade državni zbor obvestiti, kdo bo naslednji, ki bo sedel v stol pravosodnega ministra, se torej naglo izteka. Če kandidata ne bo, še vedno obstaja možnost, da ta resor začasno prevzame premier sam. Se pa v bistvu sprašujemo kaj bi bilo slabše, da pride Katičeva, ali da ministrstvo vodi Golob?

Povezane objave

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

5 komentarjev

Niko Rus 21. 02. 2024 - 9:59
upamo da jo zavrne Zakaj ? Zgornja fotka pove vse . Stranka prevarantov in skorumpirancev, torej SD s TANJO FAJON na čelu , ki preži le na državni denar pač ne sme in ne more voditi pravosodja.... Mogoče bi za ministra dali Jana ŠKOBERNETA iz sodniške familije.......Že sedaj preko instituta 1. maj za stranko SD pere miljone , potem jih bo še več in še bolj......anede
Čunga Lunga 21. 02. 2024 - 16:36
Lahko da kar stranka SD odkupi stavbo na Litijski in tam zaposli svoje sodnike. Očitno jim denar ni problem.
mona lisa 21. 02. 2024 - 10:21
Saj je vseeno kdo bo prevzel ministrstvo. Vse je eno in isto stanje. Cela vlada je za na smetišče.
Exlevak 22. 02. 2024 - 0:55
Pri Gholobu imajo prednost tisti kandidati za ministra,ki se bodo obvezsali,da ne bodo začeli kopati po njegovih kriminalnih rabotah....
Bojan Tomc 22. 02. 2024 - 1:59
V stranki SD je še mag. Meira Hot, magistrica prava...
Dodaj komentar