Golob se predstavlja za mandatarja. Jelka Godec mu je povedala svoje

slika, fotomontaža

Državni zbor bo glasoval o Robertu Golobu kot kandidatu za predsednika vlade. Na dnevnem redu je tudi glasovanje o podpredsednikih DZ-ja, 

Jelka Godec o bodočem predsedniku vlade, Robertu Golobu

Prva poteza Roberta Goloba po izvolitvi na premierski položaj bo vložitev liste ministrskih kandidatov v DZ, kjer bodo v prihodnjih dneh potekala zaslišanja kandidatov. Vseh 17 kandidatov se bo pred pristojnimi parlamentarnimi odbori predstavilo v petek, soboto in ponedeljek. A najprej bo na vrsti glasovanje.

Dejal je, da je na različne načine ugotovil, da ljudje ne zahtevajo nič drugega kot to, da bo prihodnost lepša. Želijo si upanje na boljšo prihodnost, je navedel. To si želijo ljudje vseh strani, levi in desni, in Golob je ljudem javno podal obljubo, da bo to prinesel. Nadalje je dal zavezo, da bo sodeloval s civilno družbo. Vzpostavil bo mehanizem za konstanten, kontinuiran dialog.

“Kandidat za mandatarja v svojih izjavah ne kaže pripravljenosti za sodelovanje in je že v svojih izjavah delovanje vlade in stranke SDS označil tako – na Primorskem, od koder jaz prihajam, nas izkušnje učijo, da to ni desničarska politika, ampak fašizem, ter kot pravi je čas, da jih naženemo stran od naših organov upravljanja.” Je dejala Jelka Godec v stališču SDS.

Je pa Godčeva poudarila, da Robert Golob želi doseči tudi širši konsenz s civilno družbo, predvsem s tistimi, ki so proti sedanji vladi (vladi Janeza Janše) na Trgu Republike, brali sovražno nastrojene, “panflete”, recitirali pasmi, vzklikali smrt “janšizmu,” ter označevali SDS s ponižujočimi nazivi.

 

Na glasovanju o kandidatu za predsednika vlade sicer ni pričakovati presenečenj, saj ima obljubljenih 55 glasov poslancev Svobode, SD-ja, Levice in obeh manjšinskih poslancev. DZ predsednika vlade voli z večino glasov vseh poslancev na tajnem glasovanju. SDS in NSi Goloba po napovedih ne bosta podprla.

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

1 komentar

Rezka Grčman 25. 05. 2022 - 13:46
O groza. Zmeraj bolj razpuščen je tale Državni zbor. Obnašajo se tile novi, kot teleta. V ozadju Kločovnikova kot predsednica parlamenta bi morala vendarle imeti neko maniro, kako se obnašat - pa vendar se obnaša kot največja klepetulja v šoli - še boljša pa je primerjava, če bi primerjali z pouličnim teatrom. Ampak kaj moramo res vedno slabše situirane in vedno slabše vzgojene ljudi imeti v Državnem zboru ? Kaj res ne moremo imeti prenose iz DZ, kjer bi se poslanci, zlasti predsednik parlamenta, obnašali kulturno in strokovno, kot se predsedniku spodobi ?
Dodaj komentar