Golobov varnostni svetovalec Miloš Milović gre za zapahe.

slika: Demokracija

Povej mi s kom se družiš in povem ti, kdo si, je lep slovenski pregovor. Tako bi lahko ocenili tudi preedsednika vlade Roberta Goloba, po tem, ko njegov prijatelj odhaja v zapor.

Miloš Njegoslav Milović, bivši policijski specialec in varnostnik nekdanjega premierja Janeza Drnovška, ki je kar brezplačno svetoval tudi sedanjemu premierju Robertu Golobu in kar nekaj ministrom Svobode, je bil na vrhovnem sodišču pravnomočno obsojen. Zaradi sodelovanja pri fiktivnem poslu Železničarskega gradbenega podjetja so mu izrekli kazen leto in pol zapora.

Zaradi Milovića je bilo decembra lani izrečenih v parlamentu tudi nekaj težkih besed, predvsem med predsednikom vlade Robertom Golobom in poslancem SDS Žanom Mahničem. “Predsednik vlade, na novembrskih poslanskih vprašanjih sem vas ujel na laži. Dejali ste, da z Milošem Milovićem nimate nič, da ga nikjer ni in da ni zadolžen za vašo varnost. Grdo ste se nam zlagali, gospod Golob,” jŽan Mahnič takrat zabrusi  Robertu Golobu, po tem, ko je le ta zanikal kakršno koli vpletenost z Milovičem. Golob je bil namreč ujet na laži saj je  javnost prišel posnetek kako je Milovič “plesal” v volilnem štabu Gibanja Svoboda v ljubljanski Cvetličarni?

Milović je na sodišču priznal samo, je NB Inženiringu pomagal pridobiti davčno številko. Vztrajal je, da v fiktivni posel ni bil vpleten in da o njem ni vedel nič, vse dokler se ni znašel v kazenskem postopku. Nato pa je, kot trdi sam, začel raziskovati, kaj se je zgodilo, pri čemer je pogovore z vpletenimi tudi snemal. Piše portal N1.

Je pa Milović prijateljeval, ali celo kaj več, tudi z zunanjo ministrico Tanjo Fajon. Govorili so, da je prav on njen novi frajer.

Miloš Njegoslav Milović in Tanja Fajon

Kakšna je pa bila natančno Milovićeva vloga pri vladi Roberta Goloba, kdo ga je najel, predvsem pa, kdo ga je plačal, pa ostaja vprašanje. Mogoče za naslednjo kazensko ovadbo?

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali