Iz številnih krajev klicali na pomoč. Najhuje na Štajerskem in v Pomurju

Slika simbolna

Uprava za zaščito in reševanje poroča o številnih intervencijah. Gasilci na Štajerskem, Prekmurju in Kočevskem imajo polne roke dela. 

Neurje na širšem območju Maribora povzroča nevšečnosti

Iz več krajev že poročajo o težavah. Tako je na območju Kočevja zalilo več kleti, gasilci pa so posredovali tudi v Mariboru, Pesnici, Radencih, Slovenski Bistrici, Selnici ob Dravi in Sveti Trojici v Slovenskih goricah. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah gasilci posredovali kar sedemkrat, pri tem pa so občanom pomagali pri pokrivanju odkritih streh, črpanju vode iz kleti ter s cest odstranjevali podrta drevesa. Lokalni gasilci so v dveh primerih v občini Pesnica razžagali podrti drevesi in ju odstranili s cestišč.

Kratkočasovno neurje, ki je okrog 12. ure prešlo območje Maribora, je zahtevalo sedem intervencij gasilske brigade Maribor. “Na območju Terčove je veter odkril dve strešni konstrukciji, v Dvorjanah in na Pobrežju sta na cestišče padli drevesi, meteorna voda je zalila še en objekt na Gregorčičevi ulici v Mariboru,” je za Večer dejal dežurni vodja izmene pri gasilski brigadi Maribor Drago Žibek.

Zvečer bo sicer po napovedih vremenoslovcev še naprej spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

viri: Slovenske novice, Večer, Maribor24

P.M.

 

Povezane objave

V Mariboru zaradi parkiranega vozila fizični obračun?

To so pogumni mariborski policisti in vsa njihova hrabra dejanja

Prižgan rdeči alarm. Tu je zapadlo tudi do pol metra snega.