Iz številnih krajev klicali na pomoč. Najhuje na Štajerskem in v Pomurju

Slika simbolna

Uprava za zaščito in reševanje poroča o številnih intervencijah. Gasilci na Štajerskem, Prekmurju in Kočevskem imajo polne roke dela. 

Neurje na širšem območju Maribora povzroča nevšečnosti

Iz več krajev že poročajo o težavah. Tako je na območju Kočevja zalilo več kleti, gasilci pa so posredovali tudi v Mariboru, Pesnici, Radencih, Slovenski Bistrici, Selnici ob Dravi in Sveti Trojici v Slovenskih goricah. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje so v občini Sveta Trojica v Slovenskih goricah gasilci posredovali kar sedemkrat, pri tem pa so občanom pomagali pri pokrivanju odkritih streh, črpanju vode iz kleti ter s cest odstranjevali podrta drevesa. Lokalni gasilci so v dveh primerih v občini Pesnica razžagali podrti drevesi in ju odstranili s cestišč.

Kratkočasovno neurje, ki je okrog 12. ure prešlo območje Maribora, je zahtevalo sedem intervencij gasilske brigade Maribor. “Na območju Terčove je veter odkril dve strešni konstrukciji, v Dvorjanah in na Pobrežju sta na cestišče padli drevesi, meteorna voda je zalila še en objekt na Gregorčičevi ulici v Mariboru,” je za Večer dejal dežurni vodja izmene pri gasilski brigadi Maribor Drago Žibek.

Zvečer bo sicer po napovedih vremenoslovcev še naprej spremenljivo oblačno s krajevnimi padavinami in nevihtami. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja.

viri: Slovenske novice, Večer, Maribor24

P.M.

 

Povezane objave

V Slovensko Bistrico danes prihaja Pučnikov simpozij. Kdo so gosti?

POZOR! Obeta se velika stavka upravnih enot po Sloveniji! Preverite kdaj bodo uradi zaprti!

Samo še po balkansko? Maribor ostal še brez zadnjega radia s slovensko glasbo!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več