Janković, kot pravi šerif? Tožil bo vse, ki ovirajo gradnjo kanala C0

Gradnja kanala C0, ali po domače povedano “Zokijev drekovod”, največja blamaža slovenskega glavnega mesta, še naprej razburja.

Ljubljano že več časa deli projekt izgradnje povezovalnega kanala C0, ki je del projekta nadgradnje sistema odvajanja komunalne odpadne vode v občinah Medvode in Vodice ter gradnje povezovalnega kanala v Mestni občini Ljubljana.

Gradnja je v prvih dveh občinah že končana, v Ljubljani pa je bila od aprila 2020 zaradi onemogočanja dostopa do gradbišča, pa tudi fizičnega oviranja izvajalcev s strani lastnikov, večkrat prekinjena, nato pa tudi zaustavljena. Nasprotniki projekta so prepričani, da bo vplival na kakovost pitne vode, ljubljanski župan Zoran Janković pa se na njihove zahteve požvižga in vse pomisleke zavrača.

Kot piše portal Nova24TV je tudi Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo povedalo, da Janković za gradnjo kanala C0 nima soglasja in da dela brez okoljevarstvenega soglasja, a se do sedaj ni nič spremenilo.

[color-box color=”green”] Se je pa zato po “šerifovsko” oglasil Jankovič in spet malo grozil. Ob obisku gradbišča povezovalnega kanala C0 v Klečah je napovedal, da bodo vse, ki upočasnjujejo in ovirajo projekt, tožili zaradi škode, ki je nastala “zaradi varnostnih služb, prekinitev del in podražitev”, in še, da bodo to storili “ne na terenu, ampak na sodišču, kjer je prostor za to”.[/color-box]

Naj bi pa danes, kot piše portal N1, ministrstvo za notranje zadeve sprožilo postopek inšpekcijskega nadzora zoper dve varnostni službi, ki sta izvajali varovanje gradbišča, kjer poteka izgradnja kanala C0. Prav tako je inšpektorat za notranje zadeve izvedel inšpekcijski nadzor tudi pri varnostni službi, ki so jo najeli lastniki zemljišč. Šlo naj bi za tri imetnike licence zasebnega varovanja: Valina Varovanje, Ogrinc Varovanje 1 ter Alfa varovanje in zaščita.

V ponedeljek pa se nadaljuje protest pred mestno hišo, kjer bodo Ljubljančani zopet protestirali proti Jankovićevim “rabotam” v Mestni občini Ljubljana.

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

10 komentarjev

mona lisa 13. 04. 2023 - 3:35
V vsaki pravni državi bi župan zaradi tega odletel. No sicer pa če smo iskreni bi zaradi svoje lopovščine moral odleteti že davno, oziroma nikoli biti izvoljen.
Janko Lisjak 13. 04. 2023 - 9:41
V normalni državi bi pa take kot ti poslali v umobolnico
Darinka 13. 04. 2023 - 4:05
Kar naj toži, samo s svojim denarjem ne davkoplačevalskim. Slovenija ni divji zahod, ampak demokratična država.
Ostri Franc 13. 04. 2023 - 4:12
Pa mi Srbi lahko delamo, kar hočemo saj je vse naše,če nismo leta 91 zmagali bomo pa sedaj saj nas večina slovenčkov podpira.
BOBUBOB 13. 04. 2023 - 4:17
V pravi državi imajo dolžniški zapor. Ker danes lahko država le tako, po dokončanih sodnih postopkih, kriminalca dokaj enostavno prisilili v poplačilo vse škode, ki jo je povzročil. Npr. šerif ljubljanski bi sedel tako dolgo, dokler Jurček &Comp ne bi 'našli' sedaj še skrite družinske zlatnine. Ker pa nimamo države, še manj pravne, pa se bo tožarilo mesto namesto njega, na koncu pa bomo vse plačali kar meščani. Oškodovani bodo deležni le koruptivne socialistične pravice, kasneje pa še scalnice iz pip, medtem ko bo šerif nekje v tujini mirno srkal prepečenico, njegovi sinovi pa bodo morda celo prevzeli njegov ljubljanski fevd ali, ni izključeno, pravosodno ministrstvo. So ravno prav izobraženi.
Slovenec 33 13. 04. 2023 - 5:06
Eden glavnih, vodilnih okupatorjev Slovenije ima svoj prav in ne odstopa od okupacije Slovenije ob podpori "naprednih" rdečih klerikalcev, ki jim ni mar za slovenski narod in in bodo do konca podpirali gradnjo drekovoda nad vodnim zajetjem. Vse, ki to podpirajo je potrebno zavesti v seznam in ko bo podtalnica onesnažene s fekalijami bo moral vsak iz tega seznama popiti po 10 l te vode.
radames 13. 04. 2023 - 6:04
Kako lahko napišete "Zokijev"!? Napiše se se takole: drekovod balkanskega primitivca.
SLO1964 13. 04. 2023 - 6:59
Gniloba čefurska retardirana.
Janko Lisjak 13. 04. 2023 - 9:42
Jo ste zahojeni
Ferlič Milan 17. 04. 2023 - 0:42
Model bi moral bit ...na sodišču ,že vrsto let v čuzi...če bi le to delovalo,na terenu pa se ve🕳️🤔
Dodaj komentar