Janša se je odzval na odločitev sodišča, zaradi plačila kazni stranki SD.

Okrajno sodišče v Velenju je razsodilo o tožbenem zahtevku Socialnih demokratov proti premierju Janezu Janši zaradi izjav in tvitov o “ukradeni židovski vili”. 

Janez Janša: “Česa podobnega niso počela niti vojaška sodišča v bivši SFRJ!”

Sredi svobodne in neodvisne Slovenije, nekatera sodišča še vedno sodijo, kot iz časa nekdanjega zavržnega komunističnega režima. Sodišče je izdalo zamudno sodbo in odločilo, da mora Janez Janša, stranki SD plačati deset tisoč evrov odškodnine ter v roku 15 dni na svojem profilu na Twitterju objaviti opravičilo, piše Siol.

“Gre za  prakso sodišča v Velenju, ki je napakirano s klientelistično paleto članov ali simpatizerjev Socialnih demokratov in ki izreka sodbe brez obravnav in brez možnosti obrambe. Da bi bila farsa popolna, je v tem konkretnem primeru to sodišče odločalo o tožbi – Socialnih demokratov. Česa podobnega niso počela niti vojaška sodišča v bivši SFRJ,” So se odzvali v kabinetu predsednika vlade.

Evropska judovska skupnost hoče vilo, kjer brezplačno biva stranka SD nazaj. Komunisti so bili namreč leta 1945 navajeni, da so stanovanja, vile, posesti in dragocenosti kratko in malo odvzeli, kakor se je komu zdelo. Tako je odvzeta tudi t.i. Moskovičeva vila. Po osamosvojitvi so nepremičnine v lasti komunistov prevzeli njihovi nasledniki, sedanja stranka SD. Kar seveda pomeni, da so v Ljubljani, socialni demokrati prišli do vile preprosto brezplačno! 

Nekdanjo Moskovičevo vilo je stranka SD oz. njena predhodnica dobila z menjalno pogodbo za del stavbe današnjega slovenskega parlamenta oz. za poslopje nekdanjega CK ZKS na Tomšičevi v Ljubljani. Vile so si komunisti polastili na podlagi odloka Predsedstva AVNOJ-a z dne 21. novembra 1944 o prehodu sovražnikovega imetja v državno last. Na  seznamu zaplemb (beri kraj) je bilo leta 1945 dvajsetih vil v Ljubljani, ki jih je zaplenila Mestna zaplembena komisija in jih dala v uporabo takratnim komunističnim veljakom.

P.M.

Povezane objave

Poglejte na kakšen način se Golobovi trudijo ustaviti ustanovitev parlamentarne komisije

Nova levičarska moda? Po petju Klakočar Zupančičeve, zapela še predsednica države? #video

Noro! Golob bi legaliziral ilegalne prehode, Italija pa zapira meje s Slovenijo?

5 komentarjev

Aljosa Fux 27. 10. 2021 - 9:37
Skoda, da mali clovek ne more tako oporekat sodiscu, fursu itd
Dada 27. 10. 2021 - 10:00
Pa smo nazaj pri krivosodju. In spet je priplaval na dan sindrom ""Kalimero"", spet so drugi krivi. In čakamo sodbo sodišča iz Celja, kjer bo Janša zopet obsojen v primeru Eugenije Carl, ker jo je žalil. ČLOVEK IMA KALIMERO SINDROM. NIKOLI NI NIČ KRIV.... NA ZAČETKU MANDATA GA JE TONIN OPOZORIL, DA NAJ MANJ TWITA, VSI VEMO, DA JE TO ZNAČAJ. ŽELI IN MORA DRUGE ŽALITI , PONIŽEVATI. ZAKAJ MI NE VEMO, MOGOČE BI LAHKO UGOTOVIL PSIHIATER. EDINO ZDRAVILO JE, DA SE NE BI POČUTIL MANJVREDNEGA ALI PA DA NE BI IMEL HITLRJEV SINDROM, VEČ VREDNOSTI. PSIHIATER BI VEDEL.
Rezka Grčman 27. 10. 2021 - 13:44
@Aljoša Fux...Janša je povedal in pisal na twitu samo tisto, kar je dokazljivo in ne vem od kdaj je to žalitev ?!? Janšo žalijo in zmerjajo vsepovprek lažejo, mu podtikajo....pa še nisem slišala, da bi mu kdo moral plačati odškodnino niti 1Eur. Torej - ko bomo imeli za vse enake vatle, se šele lahko komentira takele nizke. Sicer pa gre za povsem enostransko nabijanje - Janša ima vso pravico pritožbe.
Dada 27. 10. 2021 - 14:08
Oprana glava !!! Ali slepa ??? Cesar je gol, vidi da je gol, opranoglavci vidite, da je gol, ampak hvalite njegova nova oblačila. S tem je vse povedano.
Dada 27. 10. 2021 - 14:27
jANŠI IN sds NI JASNO, PA JE VSE NA DLANI. jANŠA ŽALI LJUDI, NOVINARJE, PONIŽUJE, PA MU NI JASNO. DVAKRAT JE BIL OBSOJEN, PA MU NI JASNO. HOJS LJUDI ZMERJA S SVINJAMI, LENUHI.... NE "POTEGNE MU, ZAKAJ SO PROTESTI PROTI VLADI..... POVEČANJE OKUŽB SO V AVSTRIJI, NA HRVAŠKEM V ITALIJI IN SLOVENIJI. AMPAK JANŠI IN NJEGOVIM KUPLJENIM MEDIJEM NI JASNO IN NAPREJ ŽALIJO LJUDI... Slovenija• Demokracija• pred 1 uro in 46 minutami Burni odzivi na družbenih omrežjih, ker so se “protestniki” kljub rekordnemu številu okužb spet zbrali: »Spet drhal na cestah. Sami lenuhi na kupu.« Piše: P.T. Kljub rekordnim številkam okužb s kitajskim virusom, so v Ljubljani in še nekaterih mestih potekali shodi proti PTC pogojem in proti vladi. Shodi so se začeli samo nekaj minut potem, ko je minister za...
Dodaj komentar