Kaj pa to? Direktor za zunanjega izvajalca izbral kar samega sebe in si nakazoval honorar?

Prešernovo gledališče v Kranju

Z našo slovensko kulturo je marsikaj narobe. Še posebej sedaj, ko jo vodi prva levičarka v državi Asta Vrečko. Zdi se, da gre res vse zares narobe.

Jure Novak je direktor Prešernovega gledališča v Kranju, enega najbolj znanih gledališč v Sloveniji, ki ima ime po največjem slovenskem pesniku. Pred gledališčem se bohoti  tudi velik kip Franceta Prešerna. In Prešeren se sedaj zagotovo v grobu obrača, ob novici, kaj počenja direktor tega gledališča.

Kot piše portal Požareport je komisije za preprečevanje korupcije (KPK) je podala prijavo zoper Jureta Novaka, umetnika in direktorja Prešernovega gledališča v Kranju, ki je, očitno, ne boste verjeli, kot direktor tega javnega zavoda za “zunanjega izvajalca” gledališča najel kar samega sebe in si nakazoval honorarje. KPK je prijavo zoper Novaka prejela 19. oktobra letos, najprej so jo preučili, zdaj pa odstopili policiji oziroma državnemu tožilstvu, ker ocenjujejo, da gre za sum kaznivega dejanja, za katerega se storilec sicer preganja po uradni dolžnosti.

Nekateri očitno še vedno plešejo golobji ples in mislijo, da so nedotkljivi

Povezane objave

Tak luksuz pa si je privoščila predsednica države za počitnice.

Narod strada, država v razsulu, predsednik vlade pa z ljubico na “morčku”?

Kako se sprostiti na različne načine