Katedrala Svobode predlaga 4 mandatarje za novega predsednika vlade

Vlada Roberta Goloba se vse bolj potaplja, reform ni nikjer. Ljudje hrepenijo po boljšem življenju. Zato so predstavniki Katedrale Svobode Peter Jambrek, Dimitrij Rupel, Ernest Petrič in Tomaž Zalaznik  predstavili svoj predlog krizne in reformne vlade.

Seveda je to le predlog, ki pa ga levi na oblasti tako in tko ne bodo sprejeli. Ker očitno še vedno plešejo. A vseeno. Tu je predlog, ki zna biti še kako zanimiv in je predvsem primeren za odločanje o naslednjih korakih slovenske politike.

Kot piše portal 24ur, naj bi Katedrala Svobode štela devet članov. Kandidati za predsednika vlade pa so po njihovem izboru štirje: Janez Janša, Milan Kučan, Anže Logar in Borut Pahor. Po predlogu Katedrale Svobode bi tako omenjeni tvorili mandatarsko skupino, ki bi s soglasjem določila, kdo izmed članov bi bil predsednik vlade. Preostali trije bi bili podpredsedniki vlade in bi vodili tudi vsak po en resor. Preostalih pet ministrov bi imenovale parlamentarne stranke, in sicer v trenutnem sklicu DZ vsaka enega, mandatarska skupina pa bi jih razporedila po resorjih.

Rupel, kot piše portal 24ur, opozarja, da se bomo tudi zaradi zunanje politične situacije, morali navaditi pogovarjati z ljudmi, s katerimi se ne strinjamo. “Odpovedati se bomo morali raznim radikalnim idejam, da je treba očistiti Slovenijo ne vem kakšnega gibanja, osebe ali pa njegovih pristašev,” je dejal. 

Aktualna vlada izgublja avtoriteto in ugled, zato so “provokativno idejo” o krizni in reformni vladi v Katedrali Svobode navrgli kot hrano za razmislek. Pravi Ernest Petrič “Gre za to, da se v okviru parlamentarnih procedur doseže neko soglasje, dogovor,” je  prepričan Petrič.

Dvomimo sicer, da bi ostareli “palček” z Murgel imel kaj pametnega za pokazati, kot predsednik vlade, a vseeno, je to ena od idej za izhod iz krize. Nenazadnje, še dve leti in pol Golobove vladavine nas utegne drago stati.

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

3 komentarji

Vipavec 14. 11. 2023 - 1:30
No no vse je bolje od sedanjega stanja
Pepe Vasjebe 14. 11. 2023 - 9:27
Pa brez zamere. Do vseh, ki so zgoraj navedeni, sem (do sedaj) imel globoko spoštovanje in cenil sem njihve izjave. Ko sem pa prebral tu napisan predlog, sem pa pomislil, da so gospodje morali nekaj posnifat. Alkohol namreč ne povzroča takih halucinacij, da bi se ti omenjeni predlog zdel primeren za javno objavo. Glede alkohola lahko rečem, da imam osebne izkušnje, in vem za njegove omejitve. Za beli prašek sem pa slišal, da so njegove meje daleč nad mejami ki jih nudi alkohol.
Pepe Vasjebe 14. 11. 2023 - 9:22
Jaz glasujem za novi, res čisto novi obraz: (pa lepo se poje na melodijo Tony ma pa novo kapo, ... poskusite) "KUĆKO ma pa novo PRUĆKO, novo PRUĆKO KUĆKO ma, .... la, la , la, lal, lalala..."
Dodaj komentar